skal ikke se Italia-kampen

Ny scoring, tre poeng og godt heng på toppen. Bengt Sæternes hadde nok en god dag på jobben. Men Italia-kampen skal han ikke se.

BERGEN (Dagbladet): Branns sterke spiss scoret sitt åttende seriemål etter et fantastisk forspill av Raymond Kvisvik, Charlie Miller og Robbie Winters.

-  Jeg så Robbie ute på sidelinja. Da var det bare å galoppere framover. Jeg traff ikke reint, men godt nok, sier Sæternes, som også skaffet Brann ei straffe.

-  Ble felt

-  Det er ingen tvil om at jeg ble felt. Steven Lustü spente meg ned, men jeg vet ikke om det var innenfor 16-meteren. Det får andre bedømme.

Raymond Kvisvik tok straffa og plasserte den sikkert til høyre for Ali Al-Habsi.

Lyn-trener Henning Berg mener hans gutter var det klart beste laget før utvisningen av Lars Kristian Eriksen i kampens 32. minutt. Han vil ikke klage på dommeren for utvisningen, men Berg er klar på at Jan Derek Sørensen ble snytt for ei straffe da han ble dyttet i ryggen av Christian Kalvenes i kampens 22. minutt.

Snytt for straffe?

-  Jan Derek var klar for å heade ballen mot mål da han ble dyttet. Det var straffe, men det var ikke straffe da Bengt Sæternes ble felt. Den forseelsen var utenfor 16-meteren.

 TOPPSCOREREN:   Bengt Sæternes scoret sitt åttende seriemål, og sier han har andre planer enn å se den viktige     landskampen mot Italia. Foto: Oddmund Lunde
TOPPSCOREREN: Bengt Sæternes scoret sitt åttende seriemål, og sier han har andre planer enn å se den viktige landskampen mot Italia. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

-  Vi var best før utvisningen, og tapte kampen på grunn av den avgjørelsen. Det er ikke enkelt å spille med 10 mann på Brann stadion, men sånn er fotball. Denne gangen gikk det utover oss, forklarer Berg.

-  De som skylder på en utvisning må se mørkt på livet, kommenterer Sæternes.

-  Ingen blir bedre til å spille fotball av å skylde på utenforliggende ting. Vi kan ikke bry oss om dommeren. Det vil bli stående 3-0 i protokollen og det er det eneste som betyr noe, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Vil ikke se landskampen

Bengt Sæternes var tung i kroppen i går kveld, og mener landskampen kom litt for tidlig på ham etter Start-kampen for ei uke siden.

-  Jeg merket tidlig at jeg ble tung, og jeg ble ganske sliten utover i kampen.

Sæternes jobbet likevel utrettelig helt foran for Brann. Trener Mons Ivar Mjelde mener Brann-spissen ble tent litt ekstra av at han ble satt ut av landslaget.

-  Jeg vet ikke det, jeg var vel ikke mer tent enn jeg pleier å være. Nå kan jeg ikke tenke på landslaget, sier Sæternes, som heller ikke vil se den viktige landskampen mot Italia.

-  Nei, da har jeg andre planer, sier han, uten å forklare seg nærmere.

- Heldig

Paul Scharner roet nervene til de entusiastiske Brann-supporterne etter 36 minutters spill. Han fikk en lang gjennombruddspasning fra Charlie Miller og kastet ut sitt høyrebein. Det fjerde seriemålet til østerrikeren havnet i nettet bak og til venstre for Ali Al-Habsi.

-  Jeg så keeperen komme utover og tok en sjanse. Det gikk bra, men jeg var heldig, sier Scharner.

Han kom også på et langt soloraid mot slutten av kampen, men da han skulle avslutte havnet ballen langt utenfor.

-  Da forsto jeg virkelig ikke hva jeg skulle gjøre. Det ble en helt håpløs avslutning, men det betyr så lite når vi likevel vant med tre mål, sier Scharner.