-  Skal ikke tape for Chelsea

Liverpool er tilbake blant de beste klubblagene i verden. Og John Arne Riise har ikke tenkt å la seg stoppe av Chelsea på vei mot finalen.

LONDON (Dagbladet): Dette var kvelden da lite talte for Liverpool før kampstart. Selve G-kraften - Steven Gerrard satt skadd hjemme i Liverpool og så kampen på TV. Han ble erstattet av Xavi Alonso som bare hadde 45 minutter reservelagsfotball mot Leeds i beina siden 1. januar. Da ble han stygt taklet av Frank Lampard i kampen mot Chelsea og knakk ankelen. Juventus har denne sesongen dessuten vært uslåelige på Stadio delle Alpi i Champions League. Laget hadde ikke sluppet inn mål på eget gress og har vunnet alt. På benken var Rafael Benitez tvunget til å bruke Djibril Cisse - franskmannen som ikke har spilt i det hele tatt siden han nesten måtte amputere foten etter det stygge leggbruddet mot Blackburn 30. oktober.

Liverpool manglet altså det meste, men hadde med seg det viktigste - trua på at de kunne stå imot serielederne i Italia. Etter en mesterlig taktisk aften der Juventus bare kom til to målsjanser - like mange som Liverpool - var det likevel vanskelig for John Arne Riise å tro at det var sant

-  Det har ikke gått helt opp for meg enda. Dette er utrolig stort, sier han til TV 3.

Scoret mot Chelsea

Nå venter en helengelsk semifinale mot Chelsea. Liverpool har litt å hevne mot serielederne fra London. På de tre oppgjørene hittil i år har det blitt tre ettmålstap. 1-0 både på Stamford Bridge og på Anfield i ligaen (Joe Cole matchvinne begge gangene), og seinest 3-2 tapet i ligacupfinalen 27. februar. Da scoret John Arne Riise 1-0 allerede etter ett mintt. Han har ikke noe imot å gjøre det samme på nytt - enten på hjemmebane eller bortebane.

-  Vi skal ikke tape for Chelsea fem ganger i år. Uansett er det veldig stort for engelsk fotball at vi får ett lag i finalen. Og jeg tror at vi kan gå hele veien, sier han.

Vant midtbanen

På dagen da laget trengte det som mest tok Liverpool i går fram egenskapene de har blitt kritisert for å mangle. Laget sto disiplinert i formasjonen i 90 minutter. Konsentrasjonen var på topp. Aggressiviteten i duellene like så. Feilpasningene var det så få av at laget klarte å tilrive seg litt av den ballbesittelsen Liverpool var avhengige av for å lykkes. Kynisk og kalkulert fotball. Liverpool spilte mer italiensk enn italienske lag gjør på sitt beste når de trenger et resultat. Etterhvert gikk Juventus opp i sin egen frustrasjon og viste det tydelig med stygge taklinger både av Zlatan Ibrahimovic og Emerson.

 STOLT OG GLAD:  John Arne Riise jubler sammen med lagkameratene i Liverpool etter triumfen i Champions Leagues kvartfinale over Juventus på Stadion Delle Alpi i går kveld. -  Det har ikke gått helt opp for meg enda. Dette er utrolig stort, sier Riise. Foto: Giampiero Sposito/Reuters/Scanpix
STOLT OG GLAD: John Arne Riise jubler sammen med lagkameratene i Liverpool etter triumfen i Champions Leagues kvartfinale over Juventus på Stadion Delle Alpi i går kveld. - Det har ikke gått helt opp for meg enda. Dette er utrolig stort, sier Riise. Foto: Giampiero Sposito/Reuters/Scanpix Vis mer

Og dette gjorde altså Liverpool på en kveld da lagets desidert viktigste spiller ikke var på banen.

-  Steven sendte meg en tekstmelding før kampen og ønsket meg lykke til. Han er en av verdens beste spillere og veldig viktig for oss. Vi viste i dag at vi kan klare oss også uten ham. Og det er en veldig stor prestasjon, sier Riise.

-  Juve ble redde

Også manager Rafael Benitez viste sin klasse i går. Han skiftet formasjon og la en ekstra spiller ned i midtbaneleddet for å temme Juventus.

-  Vi skiftet taktikk i dag og spilte med en spiller mer på midtbanen. Det ble ikke så mye løping som jeg hadde forventet. Vi viste at vi måtte sprenge midtbanen deres. Da ville de bli tvunget til å slå langt, og da ville Sami Hyypiä og Jamie Carragher vinne hodeduellene, sier John Arne Riise.

Liverpools midtstopperduoen viste sin klasse. Bare da Ibrahimovic skjøt over fra 12 meter og Cannavaro headet i stolpen fra skrått hold var det fare på ferde. Men det var nesten like farlig da Milan Baros kom aleine på 16 meter og skjøt utafor.

Desperate

-  Det var skuffende da han bommet, men Juventus ble redde og vi fikk mer kontroll på kampen, sier Benitez som ser ut til å lykkes for fullt i sin første sesong.

Jamie Carragher sier det slik:

-  Historisk har Liverpool vært et av de beste lagene i Europa. Det er her vi skal være hver sesong. Nå er vi desperate etter å slå Chelsea.

Sami Hyypiä:

-  Noen ganger må du bare jobbe for å holde buret reint. Det var det vi gjorde i dag.