- Skal ikke være mulig å vinne et slikt løp

Men lørdag tar Neslands Loke sin 9. seier i V75.

 DEN ÅTTENDE V75-SEIREN:  I Drammen 13. juni tok Neslands Loke sin åttende seier i V75 - tross startgalopp. Kusk Åsbjørn Tengsareid konstaterer at hovedopponenten Voje Faks er kneblet. Foto: HESTEGUIDEN.COM
DEN ÅTTENDE V75-SEIREN: I Drammen 13. juni tok Neslands Loke sin åttende seier i V75 - tross startgalopp. Kusk Åsbjørn Tengsareid konstaterer at hovedopponenten Voje Faks er kneblet. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

|||
Av ANNE TURID THALES
anne.thales@hotmail.com

(Dagbladet.no): Neslands Loke har et utpreget vinnerinstinkt. Ingen truer seiersmaskinen fra stallen til Kåre Refsland i V75-2 lørdag.

Lørdag er det Momarken som er vert for V75-omgangen.
Hovedløpene er Ole Uttisruds minneløp og Per Rakkestads minneløp. En rekke spennende spilleløp står på programmet.

Her kan du klikke deg inn og kjøpe de ferdigkomponerte kupongene til Dagbladets traveksperter, som viser sterk bankerform i sommervarmen.

Seiersmaskinen Neslands Loke er dagens største favoritt i V75-2 som er Ole Uttisruds minneløp. Refsland-traveren blir dagens hovedbanker i V75-omgangen.

Neslands Loke (6) har vært et eventyr for trioen trener Kåre Refsland, kusk Åsbjørn Tengsareid og eier og oppdretter Trond Helge Strandskogen.
Her kan du sjekke hele karrieren til Telemark-traveren med base i Rogaland.

På 39 starter har Moe Odin-sønnen vunnet i 24 av dem. Fra i fjor høst fram til nå har 6-åringen vunnet åtte V75-løp med 100 000 i hvert løp. Sånt blir det penger av, og hittil i år har sluggeren sanket sammen nesten 500 000 blanke kroner. Totalt har det blitt nær 1,4 millioner så langt i karrieren.

Kastet seg i galopp
I V75 på Drammen sist slo Neslands Loke på en ulykksalig startgalopp. Voltestart er ikke noe krabaten er spesielt stor fan av, og han kan kaste seg til siden og galoppere. Ingen trodde Neslands Loke skulle få kloa i konkurrentene etter galopptapet, men Refsland-hingsten beviste nok en gang hvem som er sjefen.
Neslands Loke rundet fram til dødens og overtok teten runden fra mål. Seieren ble suveren.

- Neslands Loke var veldig god sist. Det skal nesten ikke være mulig å vinne et løp sånn som han gjorde da. Han tapte mye på galopp i starten. At han likevel greide å vinne er imponerende, sier Kåre Refsland, som har det daglige ansvaret for Neslands Loke.

- Sterk som en bjørn
- Han kan være litt klønete på voltestart, og kan kaste seg til siden. Autostart er en fordel. Han er kjapp i vei, og jeg tror han skal være tidlig der framme. Neslands Loke er sterk som en bjørn. Jeg er litt usikker på hvordan han takler varmen, men han er vant til å reise, og både spiser og drikker på tur. Det er ikke noe problem, forsikrer treneren, som opplever stor suksess med hestene han har på stallen.

- Neslands Loke går med lette aluminiumssko rundt og samme utstyr som han pleier. Det er ingen grunn til å teste ut noe annet, ler treneren.

- Jeg synes det ser ut som en veldig god vinnersjanse.

- Autostart fordel
Og kusk Åsbjørn Tengsareid, som pleier å være svært nøktern i sine vurderinger, kommer med følgende optimistiske melding fredag kveld til Dagbladet.no's lesere:
- Det er ingenting som tilsier at det er noe negativt å utsette. Han er rask bak bilen, og autostart som nå er en fordel. Han er mer travsikker fra start med auto. Det er ingen stor galopprisiko generelt, men Neslands Loke har feilet noen ganger fra start med volte.
- Lørdag møter han hester han har slått før. Distansen 2140 meter er en fordel. Jeg tror vi er med der framme tidlig, og jeg tror på en god vinnersjanse, sier kusken som også kjører en annen høykapabel hest lørdag.
-Santiago (V75-6) er det lenge siden jeg har kjørt. han har travet gode løp i det siste og er flink fra start. Jeg tror på en god trippelsjanse.
Her kan du sjekke hver eneste start i karrieren til Åsbjørn Tengsareid (33).

Forrige V75-omgang vant Røste Bo som Kåre Refsland også har i sin varetekt. Rogalendingen er flink til å trene både kaldblods- og varmblodshester, og det årelange samarbeidet med Åsbjørn Tengsareid bærer gode frukter. Lørdag kan duoen svinge inn på seremoniplass å hente sølvpokal og laurbærkrans atter en gang.

Jager Høitomt
Tengsareid, som har 1.028 seire i karrieren før lørdagens V75-runde i Østfold, jager Østlandskuskene i toppen av kuskestatistikken.
Tengsareid har vunnet 75 løp i år og ligger på 3. plass. Eirik Høitomt (114) og Gunnar Austevoll (94) ligger foran.

Her finner du hele kuskestatistikken.

Hjemmehåp
Odd Arne Sagholen har hatt en strålende sesong i år. I Ole Uttisruds minneløp (V75-2) har den dyktige treneren to hester fra sin stall til start. Frekken har vært en seiershit, mens Linnelden er ny på stallen. Lørdag møter de Neslands Loke.

- Frekken har travet kjempefine løp, og vært veldig flink. Han støter på noen gode hester nå. Men han trener fint, og han er aktuell bak Neslands Loke for de som garderer favoritten, sier trener Odd Arne Sagholen.
Frekken kuskes som vanlig av Geir Vegard Gundersen.
- Linnelden har jeg nettopp fått inn på stallen. Han trener veldig bra om dagen, og jeg synes han er aktuell bak Neslands Loke, han også, sier Odd Arne Sagholen.

- Gylden Trolla (V75-4) er ny på stallen, og jeg har aldri kjørt henne i løp. Det skal bli et spennende bekjentskap. Hun trener fint, og jeg synes hun er en garderingshest i et åpent løp, sier Momarken-treneren.

- Skogli Vill (V75-7) er i sitt livs form. Han har travet tre veldig fine løp. Det er hardt å vinne i V75, men jeg synes han er en liten outsider.

Opp til eksamen
Gunnar Austevoll ble Momarken-trener i vinter, og trives godt i Østfold. Lørdag sitter eks-bergenseren opp bak Golden Brown, årgangstoppen blant 3-åringene. Den Anders Tovengen-trente 3-åringen møter eldre kamerater denne gang, og løpet er et ledd i matchingen for å herde den uslepne diamanten ytterligere. Det blir et spennende møte mellom to vinnerhester, Classic Tile, og Golden Brown i V75-6.

- Golden Brown skal opp til eksamen mot eldre hester denne gang. Han har jo vært utrolig god så langt, sier kusk Gunnar Austevoll om hingsten som er ubeseiret i alle sine starter.

- Golden Brown kan vinne lørdag, men det må klaffe litt med løpsopplegget. Han er god nok til å vinne, sier Gunnar Austevoll.

- Har du flere vinnersjanser, Gunnar Austevoll?

- Imponerte sist
- Ja, jeg synes vel Ohio Launcher (V75-3) imponerte sist i seiersløpet på Momarken da han var helt overlegen. Han er ikke avhengig av tet. Han møter noen gode sprintere, men er god nok til å vinne igjen med litt tur på veien. En av mine bedre sjanser for dagen, sier kusk Gunnar Austevoll.

- Never Mind (V75-1) holdt godkjent sist, men kunne aldri utfordre vinneren. Hun holder fin form, og fra tillegg henter hun seg normalt en fin premie.

- Skibber (V75-2) henter seg normalt en premie mot gode hester.

- Myrviks Frida (V75-4) er det maks en premie som gjelder for.

- Invento Vita (V75-5) var litt uheldig sist og feilet i en korrigeringssituasjon. Han har fin kapasitet, men er usikker. Normalt er det en brukbar premie som er innen rekkevidde.

- Idbalder (V75-7) er en jevn og flink hest. Han kan snuse på en trippelplass med klaff. Han er på gang, og var flink fra dødens til fjerde sist, avslutter Gunnar Austevoll.

Kjeltringen lurer alle
Kjeltringen fant på kjeltringstreker og sviktet som stor favoritt sist på Leangen. I løpene forut har Teigen-traveren vært uimotståelig. Kjeltringen lurer alle i V5A-1.

- Er Kjeltringen en vinner igjen, Cato Antonsen?

- Ja, jeg tror det. Jeg fikk ikke kjørt ham skikkelig sist. Han skal være i form igjen. Han har spor litt langt ute, men han er såpass mye bedre enn de andre at jeg tror vi skal vinne dette løpet. Kjeltringen er min beste sjanse for dagen, sier kuske-Cato.

-Rubin (V75-2) holder veldig fin form. Han møter tre-fire meget gode hester. Jeg er fornøyd om han ender blant de fire-fem fremste.

- Global Air (V75-3) er en flink danskehest. Han trakk et begredelig spor, og står hardt inne i løpet grunnlagsmessig. En premie må være målet herfra.

-Sol (V75-4) var veldig bra sist. Hun feilet i seiersstriden på oppløpet, men ble annen. Hun sto på fint til mål. Vi står på tillegg, men får vi holde et jevnt, godt tempo kan det gå.

-K.L.M. Hangover (V75-6) holder fin form, men er ute i et tøft løp. En premiesjanse.

-Jeppes Odin (V75-7) er belastet med tillegg. Derfra er det vanskelig å tro på noe annet enn en premie, avslutter Cato Antonsen.

En alenebong kan vinne 46 millioner ved å streke riktig i V75-omgangen fra Momarken lørdag.

 SUKSESSDUO:  Kåre Refsland har det daglige ansvaret for seiersmaskinen Neslands Loke hjemme på stallen i Rogaland - her etter det forrige V75-seieren i Drammen 13. juni. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SUKSESSDUO: Kåre Refsland har det daglige ansvaret for seiersmaskinen Neslands Loke hjemme på stallen i Rogaland - her etter det forrige V75-seieren i Drammen 13. juni. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer