- Skal ikke være mulig

Tyrkia så lenge ut til å gå på en smell mot Latvia, men sikret alle tre poeng i «siste sekund» da Burak Yilmaz satte inn en straffescoring åtte minutter på overtid.

STRAFFESCORING: Burak Yilmaz ble den store helten for Tyrkia da han avgjorde kampen på overtid. Foto: AP Photo/Roman Koksarov
STRAFFESCORING: Burak Yilmaz ble den store helten for Tyrkia da han avgjorde kampen på overtid. Foto: AP Photo/Roman Koksarov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Latvia - Tyrkia 1-2 (1-0)

Det så lenge ut til å ende 1-1 mellom Tyrkia og Latvia i Norges gruppe G. Et selvmål fra Demiral sendte Latvia i ledelsen etter 69. minutter, men bare fem minutter seinere utliknet Serdar Dursun for tyrkerne.

Men åtte minutter på overtid fikk Tyrkia straffespark i Riga. Der var Burak Yilmaz iskald og satt inn 2-1.

- Det var helt for jævlig. Det skal ikke være mulig, sa Egil «Drillo» Olsen til TV 2 etter kampen om den sene scoringen.

- Den var tung. At de fikk den på slutten var surt, sa Martin Ødegaard til TV 2 om overtidsmålet.

Uavgjort hadde vært et veldig godt resultat for Norges del som kriger med Tyrkia om andreplassen i VM-kvaliken.

Landslagssjef Ståle Solbakken fikk spørsmål på pressekonferansen om Tyrkia-kampen satt en demper på festkvelden.

- Nei, det synes jeg er helt sinnsykt feil tema. Dette (kvaliken) er noe som skjer over lang lang tid, sa Solbakken og fortsatte:

- Hva skjedde sist Tyrkia og Montenegro sist spilte da ledet Tyrkia 2-1 og Montenegro scoret på det siste sparket på ballen. Det er fotballen, hvis du vil vinkle det på noe som skjer langt borte, så må du gjerne gjøre det, men det får vi ikke gjort noe med.

IRRITERT: Landslagstrener ble åpenbart irritert over et spørsmål vedrørende Tyrkias seier mandag kveld. Seieren fører til at Norge nå må jobbe langt hardere for å sikre playoff til VM neste år. Video: NTB Vis mer

Med Norges seier mot Montenegro er det to poeng ned til Tyrkia på tredjeplass. Det er fortsatt to poeng opp til Nederland på topp.

Nederland hadde ingen problemer mot Gibraltar i kveld og vant hele 6-0.

Gruppevinneren går direkte til VM i Qatar. Laget som blir nummer to får en ny sjanse i omspill mot andre toerlag eller gruppevinnere fra forrige Nations League. Da må to kamper vinnes for å få VM-plass.

VM-kvalik, Gruppe G

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer