SKREMTE INGEN: Petter Northug skremte ingen med sitt NM-løp. Han kom på en 40. plass. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SKREMTE INGEN: Petter Northug skremte ingen med sitt NM-løp. Han kom på en 40. plass. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- Skal ikke være så langt bak selv om han har en dårlig dag

Jörgen Brink ikke skremt av Northugs NM-renn - men vil ikke avskrive nordmannens sjanser i Vasaloppet.

(Dagbladet): Jörgen Brink har vunnet Vasaloppet to år på rad, og er en av de største favorittene til å vinne årets utgave der Petter Northug også stiller til start.

Northug går selvsagt for seier, men skremte ikke akkurat konkurrentene med sin 40. plass i NM på torsdag.

- Nei, det ikke akkurat et skremmeskudd. Det var merkelig. Jeg ble overrasket over det. Han skal ikke være så langt bak selv om han har en dårlig dag, sier Brink til Dagbladet.

Svensken, som av de fleste nordmenn huskes best for sin kollaps på VM-stafetten i Val di Fiemme i 2003, mener imidlertid at Northug har god tid til å spisse formen frem til langløpet.

- Det er fremdeles lenge til Vasaloppet, så jeg tror ikke det er noe fare for Petters skyld med tanke på det. Han har slitt med sykdom etter Touren og gikk nok ikke for fullt. Han kommer nok til å være i fin form frem til da, sier 38-åringen.

Kan vinne Svensken tror Northug vil være med i toppen under Vasaloppet, men tørr ikke spå norsk seier.

IKKE SKREMT: Jörgen Brink ble på langt nær skremt av Petter Northugs NM-løp, men tror Northug vil være i god form innen Vasaloppet 4. mars. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet
IKKE SKREMT: Jörgen Brink ble på langt nær skremt av Petter Northugs NM-løp, men tror Northug vil være i god form innen Vasaloppet 4. mars. Foto: Eirik H. Urke/Dagbladet Vis mer

- Det er vanskelig å si. Petter flink til å stake, og det betyr veldig mye. Jeg tror absolutt han har muligheter, men det er jo slik at ingen har vunnet den første gangen de er med. Petter kan bli den første.

- Jeg synes det er vanskelig å si noe nå, men det blir veldig spennende å se. Det er noe helt annet enn verdenscupen, men Petter er jo flink både på femmiler og i sprint. Jeg tviler på at han kommer til å dra noe særlig, han kommer til å henge på for å gå billigst mulig, sier Brink.

Imponert av Alsgaard Northug og Brink skal begge gå for Team United Bakeries i Vasaloppet slik de gjorde i Marcialonga dag. På samme lag er 40 år gamle Thomas Alsgaard som tok bronse i NM på torsdag.
 
- Det var overraskende. Jeg visste at Thomas var sterk, men ikke at han var så sterk. Vi møttes sist i høst, og han virket sterk da. Så ble han litt syk, og fikk ikke trent en periode. Jeg snakket med ham etter Touren og da sa han at han trodde det kom til å bli tøft i NM...

- Men Thomas er flink til å finne formen foran løp, og kapasiteten hans er jo helt enorm, sier Brink.

Treg start Selv er Brink positiv med tanke på Vasaloppet.

- Jeg hadde en litt treg start, men begynner å finne formen nå. Det er fremdeles en måned igjen til Vasaloppet, og jeg håper det blir bra. Akkurat nå er jeg ikke i toppform, men det begynner å bli brukbart, sier han.

Men når Vasaloppet går av stabelen 4. mars går han for seier.

- Det er klart jeg går for seier. Det er målsetninga, og jeg kan ikke ha noe annet enn det. Det er årets høydepunkt for meg, og det jeg har lagt opp treningen til.

Jörgen Brink ble nummer seks i Marcialonga, 1.04,1 bak vinneren Jørgen Aukland.