- Skal jeg be dem legge seg og la United vinne?

Selvsagt ikke, sier Steve Bruce.

(Dagbladet.no) Hele denne uka har det vært mye snakk om spesielt ett aspekt ved søndagens avgjørende serierunde i Premier League.

Manchester United møter Wigan, som ledes av den gamle United-helten Steve Bruce. Han er fortsatt en god venn av Sir Alex Ferguson - og spesielt nervøse Chelsea-fans frykter at Bruce ønsker United-gull framfor et blått Chelsea-gull.

Helt til nå har mange ment mye om dette, men Bruce har vært taus tilskuer. Nå tar han bladet fra munnen.

- Alle som kjenner meg, synes dette bare er for dumt. Skal jeg be spillerne legge seg og la United vinne? Det kommer ikke til å skje, sier Bruce ifølge BBC.

- Vil gjøre vårt ytterste

John Terry var den første som tok opp dette temaet, og han var sikker på at Wigan kom til å gjøre sitt beste. Avram Grant mener at den engelske kulturen er satt sammen på en slik måte at ingen engelskmenn vil legge seg i en fotballkamp.

Michael Ballack er mer usikker. Han sier ikke at han frykter Wigan bevisst legger seg - men han frykter at spillere (som allerede har sikret plassen i Premier League) ikke er mentalt til stede og heller drømmer om ferien.

- Vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å vinne, sier Bruce.

Artikkelen fortsetter under annonsen

INGEN KOMPISKAMP: Steve Bruce legger alle eventuelle følelser for Manchester United til side på søndag - og går for tre poeng. Foto: AFP
INGEN KOMPISKAMP: Steve Bruce legger alle eventuelle følelser for Manchester United til side på søndag - og går for tre poeng. Foto: AFP Vis mer

Selvfølgelig kommer de til å gjøre det. For britiske tabloider kommer til å legge hver minste detalj under lupen etter kampen.

Uavgjort igjen?

Utgangspunktet foran helgas siste runde er veldig greit. Manchester United og Chelsea har like mange poeng, men rødtrøyene har så mange flere plussmål at londonerne må ta flere poeng enn dem på søndag.

Dette betyr at United må avgi poeng for at Chelsea skal ha noen sjanse.

- Jeg håper Wigan-spillerne har stolthet nok til å gi maks i den siste kampen og at de ikke er på ferie ennå. Jeg husker at de spilte med fire spisser i sluttminuttene mot oss, for å vinne kampen. Forhåpentligvis gjør de det samme mot United, sier Ballack.

Det regner også Ryan Giggs med. Han spilte flere sesonger med Steve Bruce på starten av 1990-tallet, og forventer ingen vennetjenester.

- Det kommer til å bli en tøff kamp, for Wigan har dyktige spillere. Det viste de nå nylig, da de spilte uavgjort på Stamford Bridge, sier waliseren.

Wigan tapte 20 strake seriekamper mot De fire store (United, Chelsea, Arsenal og Liverpool), men det var før Steve Bruce overtok styringen på JJB Stadium. Etter dette har de spilt uavgjort mot Liverpool, Arsenal og Chelsea.

- Skal jeg be dem legge seg og la United vinne?

Hvis de klarer nok en uavgjortkamp har Chelsea en sjanse.

MÅ GJØRE JOBBEN SELV: Rio Ferdinand og Cristiano Ronaldo har alt i egne, knyttede hender. Slår de Wigan blir de seriemestere.