Jo Wilson

- Skal jeg dø?

Sky Sports-stjernen Jo Wilson (37) kommer med en ny oppdatering etter at hun fikk kreftdiagnosen i fjor.

KREFTSJOKK: Sky Sports-programleder Jo Wilson (i midten) sammen med to kolleger på BT Sports Awards i 2019 - ennå en stund før livet hennes skulle snus opp ned med en kreftdiagnose. Foto: NTB
KREFTSJOKK: Sky Sports-programleder Jo Wilson (i midten) sammen med to kolleger på BT Sports Awards i 2019 - ennå en stund før livet hennes skulle snus opp ned med en kreftdiagnose. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og nyhetene er svært gode for Wilson. Hun avslører nemlig at det «ikke er spor etter sykdommen» et år etter at hun fikk påvist livmorhalskreft i stadium 3.

Det var i fjor sommer Wilson delte den grufulle beskjeden om at hun gjennomgikk strålebehandling og cellegiftbehandling etter å ha fått livmorhalskreft.

Den brutale nyheten fikk hun etter å ha tatt en rutinemessig celleprøve i juni. Da viste det seg at kreften allerede hadde fått solid grep om henne.

Sykdommen hadde dessuten spredt seg til to av lymfeknutene hennes, skrev Sky News og flere britiske medier i fjor høst. Wilson kom da også med en sterk oppmodning til britiske kvinner om å teste seg for livmorhalskreft.

Feiret med champagne

Wilson har vært en populær programleder på Sky Sports i over ti år.

I helga delte hun følgende emosjonelle melding med sine rundt 50 000 følgere på Instagram - akkompagnert av et bilde der hun holder en champagneflaske på konsert i London.

- Jeg skulle skrive noe dyptloddende, men i stedet kommer det her et bilde av meg som drikker champagne på konsert for å feire nyhetene. Akkurat nå har jeg ikke ordene. Bare takknemlighet og kjærlighet, skriver hun.

Sjokkert

Wilson er gift og har en datter på to år.

I et tidligere intervju med OK! Magazine har hun snakket åpent om øyeblikket hvor hun fikk vite at hun hadde kreft, og om angsten som fulgte:

- Jeg gråt mens en nydelig sykepleier holdt meg i hånden. Så gråt jeg til Dan (ektemannen red.anm), og han ble ganske sjokkert fordi han egentlig ikke trodde det ville være kreft. Jeg håpet desperat at det ikke var det, fortalte hun.

Videre brøt hun sammen, innrømmet hun:

- Jeg sa til legen: «Skal jeg dø?». «Du kommer ikke til å dø», beroliget han meg. Dette kan behandles, og det er stor sjanse for at du blir frisk, sa legen.

Wilson sa at hun prøvde å klamre seg til det håpet, og skrev samtidig at hun hadde fått vite at det var 70 % sjanse for at behandlingen skulle lykkes.

- Men du tenker fortsatt på det faktum at det er 30 prosent sjanse for at det ikke vil fungere, skrev hun.

I dag ser alt mye bedre ut for Wilson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer