Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal jeg skrive en sjekk til dere?

Zlatan med stikk til Milan.

MUNNRAPP: Zlatan Ibrahimvic har det ikke bare i beina - han har det til de grader i kjeften også. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
MUNNRAPP: Zlatan Ibrahimvic har det ikke bare i beina - han har det til de grader i kjeften også. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

(Dagbladet): - Jeg har solgt Zlatan og Thiago Silva til PSG, lød sjokkuttalelsen fra Milan-president Silvio Berlusconi på onsdag.

75-åringen var muligens litt kjapp på avtrekkeren, for ennå er ikke svensken klar for den franske hovedstadsklubben. Men det er i hvert fall liten tvil om at han forlater Milan - et inntrykk som forsterkes av en samtale han angivelig hadde med klubbledelsen denne uka.

Zlatan - som har tjent rundt to millioner i uka i den italienske storklubben - skal ha sett seg lei på Milan-toppenes klaging over dårlig økonomi.

På sarkastisk vis svarte svensken angivelig slik, ifølge Expressen, som igjen siterer italienske Corriere dello Sport:

- Men har ikke Milan noen penger? Da må det være ille... Skal jeg skrive en sjekk?

Når den svenske avisa ringer Milans sportssjef Ariedo Braida for å høre om historien er sann, slenger han på røret.

I et raust anslag har Silvio Berlusconi hevdet at klubben vil spare så mye som 1,1 milliard kroner over to år ved å selge Zlatan og Thiago Silva til PSG.

Sistnevnte overgang ble bekreftet i går, mens det drøyer med Zlatan. Årsaken er selvsagt lønnsforhandlinger. 30-åringen er ikke interessert i å gå ned i lønn i PSG.

Ifølge Aftonbladet har han nå blitt tilbudt 14,5 millioner euro i året, som tilsvarer 108 millioner kroner. Et skjær i sjøen er imidlertid at den nyvalgte franske presidenten, Francois Hollande, ønsker å skattelegge alle som tjener over én million euro hele 75 prosent.

Til sammenligning var skattenivået svært lavt i Italia.

Men det vil vel neppe overraske noen om Zlatans agent Mino Raiola og PSG finner en vei rundt det hele. De har imidlertid god tid på seg, ettersom overgangsvinduet ikke stenger før i månedsskiftet august/september.

Raiola mener Serie A, og ikke bare Milan, vil lide tungt under tapet av Zlatan.

- Om han forlater Milan, vil det ikke være et stort navn igjen i Italia, sier agenten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media