Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Skal jekke ned svenskene

Solveig Gulbrandsen og Lise Klaveness misliker at svenskene har følt seg ovenpå. Derfor blir det nabokrig på torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRESTON (Dagbladet): Jublende norske jenter danset seiersdans i midtsirkelen etter scoringsorgien mot Italia i går. Landslagssjef Bjarne Berntsen kom sprettende, ålte seg forbi og gikk ned på kne midt blant jentene med armene hevet.

Plutselig løsnet det. Scoringene rant inn og Tyskland gjorde jobben mot Frankrike. Norge er i semifinale i et internasjonalt mesterskap igjen - for første gang siden 2001. Motstanderen heter Sverige. Det kunne ikke vært bedre.

-  Sverige er drømmemotstanderen. Solveig har ikke snakket om annet under hele mesterskapet. Det har smittet over på oss andre også, sier Lise Klaveness som scoret to i går.

-  Sverige har vært høyt oppe og nå ønsker vi å ta over som Skandinavias beste lag igjen. Dette blir utrolig gøy. Vi har hørt fra flere at svenskene har følt seg bedre enn oss. Nå skal vi sette skapet på plass, sier hun.

Misunnelige

Solveig Gulbrandsen scoret det tredje målet i går. Hun er bare 24 år, men er for veteran å regne i EMs yngste tropp med gjennomsnittsalder på drøye 23 år. Gulbrandsen har vært med siden OL-gullet i 2000. Samtidig har hun sett hvordan de svenske jentene har spilt seg til status som nasjonale mediefigurer med både penger og publikum. Slikt har hun bare fantasert om på hjemmekampene til Kolbotn og i intervjuer med lokalavisa.

-  Dette har jeg drømt om lenge. Vi møtte Sverige i VM i 1999, men har aldri fått sjansen seinere i en viktig kamp. Det blir kult å finne ut hvem som virkelig er best, sier hun.

Og fortsetter:

 NABOKRIG:  Lise Klaveness, Solveig Gulbrandsen, Ingvild Stensland og Ane Stangeland og resten av de norske jenta har målet klart: De skal igjen ta over den skandinaviske fotballtronen. -  Dette har jeg drømt om lenge, sier Solveig Gulbrandsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
NABOKRIG: Lise Klaveness, Solveig Gulbrandsen, Ingvild Stensland og Ane Stangeland og resten av de norske jenta har målet klart: De skal igjen ta over den skandinaviske fotballtronen. - Dette har jeg drømt om lenge, sier Solveig Gulbrandsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

-  Sverige har kommet langt, mens vi har slitt litt i Norge. Vi har vært misunnelige på det de har fått til. De har mye publikum på kampene og har lyktes markedsmessig. All ære for det. Men kanskje vi kan få til litt av det samme om vi slår dem på torsdag, sier hun.

Gulbrandsen mener at Norge allerede har gjort mer enn mange trodde var mulig med dette mannskapet:

-  Vi er i semifinalen mot alle odds. Ingen hadde regnet med dette. På de første pressekonferansene snakket alle bare om Tyskland og Frankrike.

Blir krig

Landslagssjef Bjarne Berntsen sier dette om semifinalemotstanderen:

-  Kjempebra. Bedre dramatikk på TV-skjermene enn dette kan vi ikke få. Spillerne gleder seg allerede og presterer vi opp mot vårt beste, er finaleplass mulig, sier han.

Lagkaptein Ane Stangeland går alltid til i duellene. Ikke minst mot svenskene.

-  Nå skal vi jekke ned svenskene. Vi er to lag som kjenner hverandre godt. Veldig motiverende for oss bare at vi har kommet oss til semifinale. Nå må vi bare ta sjansen, sier hun.

Ingvild Stensland var på nytt banens beste i går. Ikke minst gjennom tre målgivende pasninger fra corner og frispark. Hun sier dette om møtet med Sverige:

-  Jeg får si som en annen sørlending pleier å si: Dette er bare sinnssykt, sinnssykt, sinnssykt. Nå skal vi ta ned Sverige. Det er alltid gøy å slå dem. Men det blir en helt annen kamp enn denne. Det blir en tøff kamp. De har mange tøffe spillere. Det blir mye kriging, men jeg tror vi takler det. Denne seieren ga oss veldig mye sjøltillit.

Dagny Mellgren har også vært med noen år med svensk framgang.

-  Vi har lengtet etter en slik kamp. Det blir helt sikkert krig. Det blir det alltid når vi møter Sverige, sier hun.

Mens Bente Nordby tar dette utgangspunktet:

-  Det er bedre å møte Sverige enn Finland. Er det ikke det da?

Men i går var det helt greit å møte Italia. Som spilte horribelt i forsvar - særlig på dødball.

-  Vi skulle satse på dødballer og jeg fikk tre målgivende. Det er ikke så verst og ble avgjørende i dag, sier Stensland.

Trenger hvile

Norge gikk i angrep fra start - og ble der.

-  Vi satset ekstra mye offensivt. Vi gamblet for å score mål og det lyktes vi med, sier Berntsen.

Heldigvis har jentene nå tre hviledager. Det var lite krefter igjen på slutten.

-  Vel, vi visste at det var en annen kamp som pågikk og vi hadde sjøl scoret fem mål. Da blir man litt mer sliten både fysisk og psykisk, sier Ingvild Stensland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!