JUBLET FOR TABELLTOPP: John Arne Riise (t.h.) og lagkameratene i Roma, kunne feire både seier mot Atalanta og serieledelse med fem runder igjen å spille av årets Serie A-sesong.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
JUBLET FOR TABELLTOPP: John Arne Riise (t.h.) og lagkameratene i Roma, kunne feire både seier mot Atalanta og serieledelse med fem runder igjen å spille av årets Serie A-sesong.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMONVis mer

- Skal jobbe knallhardt for å beholde serieledelsen

Riise og Roma til topps i Serie A etter sliteseier mot Atalanta.

||| (Dagbladet): Roma - Atalanta 2-1.

Da Serie A gikk inn i et nytt år, var det knapt noen som trodde at Inter kom til å rote bort en serieledelse på smått formidable 11 poeng til byrival Milan. Enda færre levnet Roma noen sjanser i gullkampen, der de lå 13 poeng bak Inter.

Tre måneder og 14 serierunder seinere, ser imidlertid tabellen ganske så annerledes ut. Et formsterkt Roma-mannskap, som ikke har tapt på 23 kamper i Serie A, klatret nemlig forbi Inter etter 2-1 seieren mot Atalanta på Stadio Olimpico.

Der akter John Arne Riise og lagkameratene å forbli inntil sesongen er ferdigspilt.

- Det er lenge siden jeg har ledet serien med et lag, og denne ledelsen skal jeg og laget jobbe knallhardt for å beholde, skriver Riise i en SMS til Dagbladet. Han har ett seriegull på merittlista - med Monaco i 1999-2000-sesongen. 

Med fem serierunder igjen å spille, har Roma opparbeidet seg en ledelse på ett poeng til Inter, som delte poengene med Fiorentina i går. Champions League har klar førsteprioritet hos José Mourinho og kompani, og det kan koste laget et femte strake seriemesterskap.

- Sliten og glad
Det så ut til å bli en komfortabel dag på jobben for Roma-spillerne etter 27 minutter da Marco Cassetti doblet ledelsen Mirko Vucinic hadde gitt hjemmelaget etter 12 minutter.

Men Simone Tiribocchis reduseringsmål åtte minutter etter pause, da Riise sklitaklet ballen rett i beina på Atalanta-spissen, gjorde at Roma måtte legge ned en ekstra innsats for å ro det hele i land. Venstrebacken var glad feilen han gjorde ikke fikk konsekvenser for utfallet.

- Nå er jeg veldig sliten og veldig glad! Vi fikk en fantastisk start på denne kampen med to raske mål, og jeg synes vi spilte veldig god fotball de første 45 minuttene, men i dag slapp vi Atalanta inn i kampen igjen, og slikt skal ikke skje framover, fortsetter Riise.

Nordmannen fikk frie tøyler offensivt av trener Claudio Ranieri. Det var noe han merket godt etter kampen. Sugende løp opp og ned på venstresida, ble det nemlig mange av.

- Jeg hadde fått beskjed om å være aktiv med framover når muligheten bød seg, og den muligheten bød seg veldig ofte, så det ble mange løp i dag, og det kjenner jeg her nå i garderoben. Men jeg sitter her også med en utrolig god følelse, understreker Riise.

Neste helg venter «Derby della Capitale» mot Lazio. Riise ser for seg en vanskelig oppgave mot erkerivalen.

- Nå er det knallhard jobbing fram mot Lazio-kampen neste helg, som vi vet blir en slitekamp - som denne mot Atalanta, skriver han.