Skal keeper-Myhre bli førstevalg, må slurvet vekk

DERBY (Dagbladet): Derby- Everton 2- 1. I dag reiser Thomas Myhre til Italia for å overbevise Nils Johan Semb om at det er han som skal være nasjonens keeper. Skal han lykkes, må gårsdagens slurv lukes vekk.

- Enig, sier Thomas Myhre. - Det var et par ting der jeg kunne gjort bedre. Og da jeg gikk ut og møtte Paulo Wanchope ved 16-meterstreken, og ikke tok sjansen på å kaste meg i beina hans fordi jeg var redd for straffe, ble det en farlig situasjon.

- Hadde Derby scoret på den, ville det helt klart vært min skyld.
Med Frode Grodås ute av landslagstroppen får Thomas Myhre sin første A-kamp fra start onsdag kveld. Etter 30 minutter mot Danmark i Parken for ti måneder siden, og en omgang i Egypt 18. november, mener også han at det er på tide.

- Sjansen jeg eventuelt får i Italia har jeg ventet på i hele mitt fotballiv, sier Thomas Myhre. - Ambisjonsnivået mitt er høyt og landslaget er veldig viktig. Og slik jeg ser det er det ingen grunn til at jeg ikke får spille.

- Men jeg tar ingen ting for gitt.

I går ettermiddag slapp Thomas Myhre unna med rusket, og får ingen skyld for tapet på Pride Park. Og paradoksalt nok kom Derbys seiersmål som et resultat av Everton-keeperens beste redning.

Returen etter spontanredningen på Paulo Wanchopes heading fra kort hold var det nemlig ingen forsvarer som maktet å vinne.

- Den ballen kom veldig fort, sier Thomas Myhre. - Hadde jeg hatt litt bedre tid på meg, kunne jeg kanskje fått den over tverrliggeren. Men det ble en retur, og så kom seiersmålet. Akkurat det er bittert.