Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal keeper-Myhre bli førstevalg, må slurvet vekk

DERBY (Dagbladet): Derby- Everton 2- 1. I dag reiser Thomas Myhre til Italia for å overbevise Nils Johan Semb om at det er han som skal være nasjonens keeper. Skal han lykkes, må gårsdagens slurv lukes vekk.

- Enig, sier Thomas Myhre. - Det var et par ting der jeg kunne gjort bedre. Og da jeg gikk ut og møtte Paulo Wanchope ved 16-meterstreken, og ikke tok sjansen på å kaste meg i beina hans fordi jeg var redd for straffe, ble det en farlig situasjon.

- Hadde Derby scoret på den, ville det helt klart vært min skyld.
Med Frode Grodås ute av landslagstroppen får Thomas Myhre sin første A-kamp fra start onsdag kveld. Etter 30 minutter mot Danmark i Parken for ti måneder siden, og en omgang i Egypt 18. november, mener også han at det er på tide.

- Sjansen jeg eventuelt får i Italia har jeg ventet på i hele mitt fotballiv, sier Thomas Myhre. - Ambisjonsnivået mitt er høyt og landslaget er veldig viktig. Og slik jeg ser det er det ingen grunn til at jeg ikke får spille.

- Men jeg tar ingen ting for gitt.

I går ettermiddag slapp Thomas Myhre unna med rusket, og får ingen skyld for tapet på Pride Park. Og paradoksalt nok kom Derbys seiersmål som et resultat av Everton-keeperens beste redning.

Returen etter spontanredningen på Paulo Wanchopes heading fra kort hold var det nemlig ingen forsvarer som maktet å vinne.

- Den ballen kom veldig fort, sier Thomas Myhre. - Hadde jeg hatt litt bedre tid på meg, kunne jeg kanskje fått den over tverrliggeren. Men det ble en retur, og så kom seiersmålet. Akkurat det er bittert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media