Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal kjempe om 5,3 millioner

Det er store penger å hente i Tour de Ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennsløperne kjemper om 5,3 millioner kroner i pengepremier på åtte renn i tre land rundt nyttårshelgen. Da introduseres Tour de Ski i Mellom-Europa.

- Dette setter langrenn på kartet. Vi håper cirka 150 millioner TV-tittere ser rennene som avvikles i Tsjekkia, Tyskland og Italia fra 29. desember til 7. januar, sa Jürg Capol, langrennssjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS) på et skiseminar i Anterselva i Italia torsdag.

Arrangørene frister med store pengepremier. Sammenlagtvinnerne for menn og kvinner får begge rundt 800 000 kroner. Det skjer i Val di Fiemme, Italia 7. januar. For å vinne kreves det at alle renn er fullført. I Val di Fiemme finner målgang sted oppe i fjellsiden etter en stigning på cirka fire kilometer.

- På grunn av bonussekunder fra korte renn bør sprinterne fortsatt ha en sjanse når det hele avgjøres med skikkelig bakkespurt, sa Capol, som har Marit Bjørgen og Tobias Angerer som favoritter til å vinne Tour de Ski.

- Det er like viktig å vinne dette som VM i Japan senere på sesongen, sa svenskenes landslagssjef Inge Bråten.

Tidligere har Marit Bjørgen sagt at hun gleder seg til Tour de Ski.

Hele verdenseliten er klar for de åtte rennene i Nove Mesto, OL-stadion i München, Oberstdorf, Asiago og Val di Fiemme. Det er ventet rundt 100 000 tilskuere på de åtte konkurransedagene.

Det betales pengepremier også for de enkelte konkurransene og beste sprintere, men verdenscuppoeng deles ut bare på sluttstillingen. Vinneren får 400 poeng.

KAN HÅVE INN 800 000: Dersom Marit Bjørgen vinner Tour de Ski blir hun 800 000 kroner rikere. Foto: SCANPIX
KAN HÅVE INN 800 000: Dersom Marit Bjørgen vinner Tour de Ski blir hun 800 000 kroner rikere. Foto: SCANPIX Vis mer

Med det kan grunnlaget for sammenlagtseieren i verdenscupen alt være lagt tidlig i januar.

(NTB)