- Skal kjempe om medaljer

Runar Berg (32) tror Bodø/Glimt vil kjempe i toppen av årets Tippeliga.

BODØ (Dagbladet): En snau måned før Tippeliga-start er skadelista i Bodø lang som et vondt år. Da Glimt var på La Manga for ei uke siden, måtte de låne en Stabæk-reserve for å stille lag i en treningskamp.

Runar Berg er en av dem som er ute med skade. Han røk leddbåndet i venstre kne for tre uker siden. En stund så det ut til at Berg ville miste vårsesongen, men kneet har leget seg fortere enn ventet:

- Jeg regner med å være klar til andre seriekamp mot Lyn, men det kan gå lengre tid. Foreløpig blir det mye trening på helsestudio. Det går greit å springe på tredemølle, men jeg er mer redd for å vri kneet når jeg kjører bil, sier Berg til Dagbladet.

Håp for Horn

Berg er ikke den eneste nøkkelspilleren som er ute med skade. Stig Johansen er ute i 4- 6 uker med tretthetsbrudd i vristen, Christian Berg er på bedringens vei etter en kneskade, mens midtstopper Cato Hansen har fått virus på balansenerven og er ute på ubestemt tid. Lenge fryktet man at fjorårets beste Glimt-spiller, keeper Tor Egil Horn, var ute hele sesongen på grunn av en skade i korsbåndet, men skaden var ikke så alvorlig som fryktet. Han er forhåpentligvis tilbake om seks uker.

I toppen

Det ser ut til at Glimt må sette sin lit til unge talenter som Trond Olsen (19) og André Hanssen (22). De har imponert i treningskampene så langt, men er muligens for unge til å løfte laget i motgang:

- Vi mistet Bengt Sæternes, Trond Fredrik Ludvigsen og Christian Steen i fjor. Derfor tror mange at vi rykker ned. Det tror ikke jeg. Vi havner nok et sted mellom andre- og sjetteplass, sier Runar Berg.

I fjor havnet Glimt på 10. plass. Fire poeng fra kvalifiseringsplass.

Ingen gjenforening

Dersom drømmen om medalje skal gå i oppfyllelse, kunne Glimt trengt minst to friske Berg på banen...

- Ørjan er kanskje Norges beste fotballspiller. Det er klart vi trenger ham i Glimt, sier Runar. Han skulle gjerne sett broren tilbake i gul drakt på Aspmyra, men skjønner Ørjans valg:

- Rosenborg holder et veldig høyt nivå, og Ørjan trives i Trondheim. Likevel er han Bodø-gutt, så det hadde vært hyggelig om han kom hjem, sier Runar.

Foreløpig blir det ikke familiegjenforening i Bodø. Ørjan har tre år igjen av kontrakten med Rosenborg. Når kontrakten utgår, er Ørjan 37 år:

- Det er ikke sikkert vi trenger han da. Det kan jo hende han bare blir sittende på benken og kjefte, slik enkelte gamle spillere gjør, ler Runar.

PARKERT: Runar Berg røk leddbåndet i det venstre kneet for tre uker siden og mister seriestarten.