«Skal kjempe til jeg ligger som ei dau sild»

En knallsterk sisterunde ga Eskil Ervik femteplass på 5000-meter. Nå lukter trønderen medalje i skøyte- EM.

- Jeg føler egentlig at jeg kunne gått litt bedre. Men femteplass er greit, og nå gleder jeg meg veldig til de to siste løpene.

6. plass

I 2000 tok Eskil sølv sammenlagt i EM. I årets mesterskap i Heerenveen kan det bli nesten like bra.

- Sølv er nok i tøffeste laget, men bronse er mulig. Da må jeg ha dagen på 1500 og full klaff på 10000. Men jeg gir meg ikke, og jeg skal kjempe til jeg ligger som ei dau sild, sier Ervik til Dagbladet.

Med 13. plass på 500-meter ligger Eskil på sjetteplass totalt etter to distanser. Han mener det er mange som kan være med og kjempe om topplasseringene, men etter to distanser ser den nederlandske trioen Mark Tuitert, Gianni Romme og Rintje Ritsma sterkest ut.

- De ligger best an i øyeblikket, men det er enda to distanser som skal gås, sier Ervik, som i går fikk ekstra «hjelp» til å komme seg fort i mål.

- Folk røyker

- Det er veldig tørt i hallen fordi folk røyker der, og vi må drikke mye for å holde halsen fuktig. Jeg overdrev nok litt, og måtte tisse noe helt fryktelig underveis i løpet. Det var vondt å gå, men det hjalp meg til å gå fort. Jeg ville på do så fort som mulig!

Trener Jan de Kok er imponert over trønderens EM-start.

- Eskil går veldig bra på skøyter, og vil være med og kjempe helt i toppen. Jeg vil ikke spekulere på om han kan ta medalje. Da får jeg ikke sove i natt, sier nederlenderen til Dagbladet.

Ikke overrasket

Han er ikke overrasket over at nordmennene er tilbake i toppen.

- Jeg ser det på trening hver dag, og vet hvor stort potensial løperne har. Men vi er bare kommet et lite steg på veien mot det store målet: Torino-OL i 2006. - Det er da vi skal være best.

Lasse Sætre er nest beste nordmann sammenlagt med sin 11. plass. På 5000 var han beste norske, og endte som nummer fire. Jan de Kok tror Norge må nøye seg med Lasse og Eskil på 10000-meteren.

- Jeg tror det blir tøft for Petter (Andersen red.anm.). Men får han til et veldig bra løp på 1500, er det muligheter.