Skal kneble Owen

Bobby Robson har aldri vunnet på Anfield som spiller eller manager. I dag har han taktikken klar: - Vi skal binde sammen Michaels bein, sier Newcastle-manageren. Dagbladet.no følger Premier League direkte fra kl. 20.45.

Lørdag tapte Newcastle for serieleder Arsenal, og i dag står Bobby Robson overfor nok en tøff utfordring i jakten på ligatroféet i England. Newcastle har ikke vunnet på Anfield siden 1994, og de sju siste kampene har endt med tap. Mye av grunnen til det er Michael Owen, som med et unntak, alltid scorer mot Newcastle. På sine sju siste kamper mot laget har Liverpool-yndlingen scoret 12 mål.

Frimerke

- Taktikken vår kommer til å være enkel - vi skal binde sammen Michaels bein, spøker Bobby Robson.

Men Newcastle-manageren vet at det ikke er noen spøk å møte Liverpool på Anfield. Robson har nemlig aldri vunnet på Liverpools hjemmebane hverken som spiller eller trener.

Owen må finne seg i å bli satt frimerke på i kveld.

- Vi må bare markere ham veldig godt. Hva annet kan vi gjøre? Det blir en mann som får den oppgaven. Vi vet hvem det vil bli og vi har tro på at han skal klare å dekke ham opp, sier Robson til

The Sun

uten å nevne hvem som får oppgaven.

Phil Thompson lot Owen hvile mot Fulham, men i kveld er den lynraske spilleren garantert tilbake i startoppstillingen. Robson er full av beundring for landslagsspissen.

- Owen er virkelig spesiell. Han er en veldig oppvakt, smart liten fyr, en god avslutter og god til å bevege ballen. Alt i alt er han dødsfarlig, sier Robson.

Houllier i arbeid

Oppgjørende mellom Liverpool og Newcastle blir ofte målrike, og kampene mellom lagene har ikke endt målløst siden 1974. Før kampen ligger Newcastle et poeng bak Liverpool, med en kamp mindre spilt.

Gerard Houllier har så vidt begynt å jobbe litt igjen etter hjerteoperasjonen han gikk igjennom for fem måneder siden. I dag tidlig hold Liverpool-manageren en pep-talk for spillerne på treningsbanen Melwood. Men det vil ennå ta en stund før franskmannen kan lede laget fra benken.

KNEBLES: Michael Owen kjemper om ballen med Newcastles Nikolaos Dabizas sist gang lagene møttes på Anfield.