Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal knuse rekorden i OL

INNSBRUCK (Dagbladet): Ådne Søndrål (30) sjokkerte trener Tom Erik Oxholm med å være konkurrentene knusende overlegen selv med nyoperert kne. I OL skal han sjokkere hele verden med en fantomtid på favorittdistansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det lugget litt de første 15 meterne, men det får jeg leve med. Heldigvis var finishen av godt gammelt merke. Det er der jeg vinner 90 prosent av seirene mine, sier Ådne Søndrål etter vinnertiden på 1.50,94 på utendørsbanen i Innsbruck - OL-byen fra 1964 og 1976.

Nå dreier alt seg om OL i 2002.

Og det lille som eventuelt fantes av usikkerhet etter meniskoperasjonen 16. oktober, forsvant som dugg i det herlige solskinnet i Innsbruck allerede i første par tidlig i går ettermiddag.

- Jeg må innrømme at jeg fikk litt panikkfølelse da folk gikk for verdensrekord i Calgary mens jeg humpet rundt på krykker hjemme. Så selv om dette verken var fullklaff eller et løp jeg vil huske for resten av livet, så er det godt å vise styrke ved å reise seg så raskt etter operasjonen, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

«Nesten skremt»

Trener Tom Erik Oxholm ble «nesten skremt» over måten Søndrål i går ga konkurrentene en alvorlig knekk på selvtilliten foran OL i Utah Olympic Oval om snaue tre måneder.

- Dette var rått! Ingen hadde slått Ådne i dag, og jeg er stolt over hvor godt han utnyttet tida han gikk skadet. På ydmykt vis har han utnyttet hver dag, hver økt og hver runde til å bli bedre. Det er nesten som om han har vært i transe, smiler Tom Erik Oxholm.

Parhestene feiret Søndråls 25. verdenscupseier - to flere enn OL-kongen Johann Olav Koss - med en sving innom McDrive på McDonalds på vei til flyplassen i går kveld. To dager hjemme med familien er alt Søndrål får før han tirsdag reiser til nederlandske Den Haag og direkte videre til Salt Lake City og Calgary for nye verdenscupløp.

ÅDNE MED SKJÆR AV GULL: Hvem skulle tro at denne mannen ble operert for en måned siden? Tida 1.50,94 på en utendørsbane er en rå maktdemonstrasjon.Foto: HEIKO JUNGE/Scanpix
ÅDNE MED SKJÆR AV GULL: Hvem skulle tro at denne mannen ble operert for en måned siden? Tida 1.50,94 på en utendørsbane er en rå maktdemonstrasjon.Foto: HEIKO JUNGE/Scanpix Vis mer

- Hater å tape

Gårsdagens seier gjør det knallharde arbeidet framover mye lettere.

- Til tross for at venstre kne ble operert for bare en måned siden, ville jeg ikke vært komfortabel med ikke å vinne her. Rytmen sitter i ryggmargen, men jeg var forberedt på at jeg kunne komme til å oppleve noe jeg ville mislike. Jeg hater å tape på 1500-meter, sier Ådne Søndrål.

Så intenst hater hallingen å tape at han ikke har gjort det på favorittdistansen på snart to år. Kanskje har han allerede tapt sitt siste løp på 1500-meter. Etter OL er det slutt.

Største utfordring

Men først skal han avslutte karrieren på en «hyggelig måte».

Storfavoritten på 1500-meter har planer om å knuse koreanske Kyu-Hyuk Lees verdensrekord på 1.45,20.

- Ådne står nå foran sin største utfordring som skøyteløper. For at han skal forsvare gullet fra Nagano-OL i 1998, må han trolig gå et sted mellom 1.43,50 og 1.44,00 i Salt Lake. I forhold til det meste blir det som å kjøre Formel-1 i Rally Finnskogen, sier Tom Erik Oxholm.

Kort fortalt betyr det at Søndrål må overføre kraften og stilen på 1000-meter til 1500.

Da blir Ådnes vinnertid i 1998 - 1.47,87 - for juniortid å regne.

Og Ådne er definitivt ingen junior.

ÅDNE MED SKJÆR AV GULL: Hvem skulle tro at denne mannen ble operert for en måned siden? Tida 1.50,94 på en utendørsbane er en rå maktdemonstrasjon.Foto: HEIKO JUNGE/Scanpix

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!