Hege Riise

Skal kontakte Sjögren

Norges ferske landslagssjef Hege Riise (53) sier til Dagbladet at hun følte med Martin Sjögren etter fadesen i England. Hun forteller også at svensken kan vente seg en telefon fra hans arvtaker innen kort tid.

NY JOBB: Hege Riise på Ullevaal Stadion etter at hun onsdag ble presentert som ny landslagstrener for det norske landslaget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
NY JOBB: Hege Riise på Ullevaal Stadion etter at hun onsdag ble presentert som ny landslagstrener for det norske landslaget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter at Martin Sjögren fikk sparken som landslagssjef etter den massive skuffelsen i EM, ble Hege Riise onsdag ettermiddag presentert som arvtakeren til svensken på en pressekonferanse på landslagsarenaen.

Etter en lengre seanse hvor fotballpresident Lise Klaveness og til dels toppfotballsjef Truls Dæhli begrunnet valget og gikk inn på prosessen med ansettelsen, steg Riise opp til podiet sammen med sitt nye trenerteam.

- Det føles veldig bra. Jeg gleder meg til å gyve løs, sier den beskjedene 53-åringen til Dagbladet, etter at fellessansen er over. Litt tidligere beskrev hun det å få lede Norges A-landslag som «det største».

STOLT: Hege Riise under pressekonferansen på Ullevål Stadion. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
STOLT: Hege Riise under pressekonferansen på Ullevål Stadion. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Riise er den personen som står oppført med flest kamper for det norske landslaget, 188 i tallet, og har etter at hun la opp som spiller gjort seg svært bemerket i treneryrket.

For noen år tilbake hadde hun massiv suksess med Lillestrøm, før hun seinest tok sølv i EM med Norges jenter-19 landslag.

Følte med Sjøgren

EM i England ble som kjent en massiv skuffelse for de norske jentene. Sluttspillet startet bra med en 4-1-seier over Nord-Irland, før det ydmykende 8-0-tapet mot vertsnasjonen var et faktum. Til slutt sendte Østerrike Norge ut av mesterskapet med en 1-0-seier.

Etter både England- og Østerrike-kampene var det en tydelig preget Sjøgren som møtte mediehusene i intervjusona.

- Det er ikke lett å sette ord på dette. Jeg føler forferdelig med spillerne. Vi hadde en god følelse før kampen og syntes vi hadde en god plan. Vi spilte godt de første 10 minuttene, men de siste 80 var mer eller mindre forferdelig, sa han til et samlet pressekorps.

Martin Sjøgren og Ada Stolsmo Hegerberg etter kampen der Norge tapte 8-0 mot England.Foto: Terje Pedersen / NTB
Martin Sjøgren og Ada Stolsmo Hegerberg etter kampen der Norge tapte 8-0 mot England.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Riise forteller at hun følte med svensken.

- Absolutt. Det er tøft å være i dette yrke. Man blir litt alene. Det er ikke noe gøy for verken spillere eller trenere.

- Har du snakka med Sjøgren i etterkant?

- Ikke ennå.

- Men du skal ta en telefon?

- Ja, jeg er ikke fremmed for å snakke med Martin. Jeg har hatt mange samtaler med han. Jeg føler jeg kjenner han godt nok til å kunne gjøre det, sier den ferske landslagstrener, og legger til at hun så langt heller ikke har fått snakket med noen av spillerne.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med flere av de norske landslagsspillerne for en kommentar til ansettelsen av Riise - foreløpig uten hell. Heller ikke Sjøgren har besvart våre henvendelser.

PINLIG TABBE: TV-profilen Dag Solheim skulle bare slå av en prat med Hege Riise i Barcelona. Det gikk ikke helt etter planen...Video/reporter: Kristoffer Løkås / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

- En god følelse

Klaveness ønsker ikke overfor Dagbladet å kommentere når de først kontaktet Riise om trenerjobben, men hovedpersonen selv pirker litt borti det.

- Det er ikke så veldig lenge siden jeg fikk en forespørsel om jeg var interessert i å ta noen samtaler. Det var det sikkert flere som fikk, men jeg sa i hvert fall «ja» til det. Så gikk det via ansettelsesutvalget, som jeg fikk gode skussmål hos, sier Riise.

Klaveness bekreftet på pressekonferansen at de hadde flere kandidater på blokka, før de da til slutt gikk for den tidligere LSK-treneren.

Riise svarer enkelt og greit «nei» på spørsmålet om hun hadde andre tilbud på bordet.

TRENERTEAM: Ingvild Stensland (t.v), Hege Riise, Monica Knudsen og Jon Knudsen er Norges nye trenerteam. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

TRENERTEAM: Ingvild Stensland (t.v), Hege Riise, Monica Knudsen og Jon Knudsen er Norges nye trenerteam. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Vis mer

Klaveness er trygg på at de har funnet den rette trenertypen.

- Det er en veldig god følelse. Det har væt mye jobb, selv om vi visste at vi skulle hit. Det føles rett å ha et team som er så erfarne. Nå skal vi angripe en verden som er i stor bevegelse, sier fotballpresidenten.

Riise får meg seg Ingvild Stensland, Monica Knudsen og Jon Knudsen i trenerteamet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer