Skal krige Østerrike i senk

I går flyttet Kjersti Grini endelig inn på rommet til keeperhelt Cecilie Leganger. Så dro de på joggetur. Sammen skal de krige Østerrike i senk i kveld.

Else-Marthe Sørlie og Mette Davidsen ble med de to stjernene ut i vinterkulda på Lillehammer. Kvartetten blir sentral i kveld. Else-Marthe snart finne superformen. Mette Davidsen har spilt i Hypo og kjenner motstanderjentene bedre enn de fleste.

Nærmere 11000 tilskuere er ventet til Haakons Hall - både på kveldens semifinale og finalen i morgen.

- Det blir et kok, sier Kjersti om tilskuertallet som kanskje er det største verden har sett i håndballsammenheng.

- Sjøl har jeg aldri spilt håndball foran så mange tilskuere. Jeg håper bare at vi klarer å bruke publikumskoket til vår fordel. Det maktet vi i Trondheim mot Ungarn torsdag, og det håper jeg vi klarer mot Østerrike i kveld. Men det koster. Publikum kan bli en motspiller i stedet for en medspiller, sier Kjersti.

Forskjellige

Etter nesten to uker i sykdomsisolat flyttet Kjersti Grini i går inn på rommet til Cecilie Leganger. Det er ikke tilfeldig at Kjersti og Cecilie nå bor på samme rom. De var «samboere» også under EM i Nederland i fjor, et mesterskap som endte med norsk gull for aller første gang.

Kan verdens mest suverene målvakt, sammen med verdens kanskje beste bakspiller, finne resepten og kopiere bedriften?

- Det får vi nå se på. Men uansett trives Cecilie og jeg i hverandres selskap, sier Kjersti Grini - som mange vil oppfatte som utadvendt, fleipete, stor i kjeften og kvikk i replikken.

Ærlige Kjersti

Cecilie er den rake motsetning. Hun fortoner seg stille, rolig og beskjeden.

- Det er helt riktig at vi er ulike typer. Men noe av det jeg liker best, er å omgås folk som ikke er dønn like meg sjøl. Cecilie er en type som kan gi meg aha-opplevelser av typen: «Å, er det sånn du ser på det?» Det er viktig, mener Kjersti.

Cecilie Leganger trives på rom med Kjersti fordi hun er ærlig:

- Jeg har sans for Kjersti. Hun kaller en spade for en spade, og står for det hun mener og sier. Det er en god egenskap.

Hva gjør jentene om kvelden? Kjersti svarer:

- Vi er flinke til å koble av. Det er viktig å ikke prate ball hele tida. Og der har du faktisk et likhetstrekk mellom Cecilie og meg: Vi tenker likt på den mentale biten. Begge har et sterkt forhold til det å være konsentrert og fokusert.

I kveld trenger de begge deler. # SNØBALLKRIG: Else-Marthe Sørlie, Cecilie Leganger, Mette Davidsen og Kjersti Grini dro sammen på joggetur i går. Men først pepret de Dagbladets fotograf med snøballer. I kveld skal de knuse Østerrike. # Foto: BJØRN LANGSEM

# KLAR FOR KOK: I kveld må Kjersti Grini lykkes i etablert angrep. Da kan ingen stoppe Norge. - Det blir litt av et kok med 11000 tilskuere her, sier hun. # Foto: BJØRN LANGSEM # 18.50

SNØBALLKRIG: Else-Marthe Sørlie, Cecilie Leganger, Mette Davidsen og Kjersti Grini dro ammen på joggetur i går.