- Skal krige som en gærning

Casper Ruud skal vise Matteo Berrettini at norske vikinger ikke er lette å slå av banen.

KAN FÅ DRØMMEKAMP: Italieneren Matteo Berrettini, nummer 31 på verdensrankingen, står mellom Ruud og en gigantkamp mot den levende tennislegenden Roger Federer (høyst sannsynlig).

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KAN FÅ DRØMMEKAMP: Italieneren Matteo Berrettini, nummer 31 på verdensrankingen, står mellom Ruud og en gigantkamp mot den levende tennislegenden Roger Federer (høyst sannsynlig). Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Italieneren Matteo Berrettini, nummer 31 på verdensrankingen, står mellom Ruud og en gigantkamp mot den levende tennislegenden Roger Federer (høyst sannsynlig).

Den 20 år gamle nordmannen har lyst til å gjøre det bedre enn i fjorårets turnering, der det ble stopp nettopp i 2. runde. Og da er det ingen grunn til å si seg fornøyd allerede.

- Det er gøy å være i 2. runde i både single og double, men jeg har helt klart lyst til å gå for enda mer. Han (Berrettini) er en farlig spiller og har sikkert mye selvtillit. Men jeg får vise ham at vi norske vikinger ikke lette å slå av banen. Jeg skal klamre meg fast og krige som en gærning, sa Ruud til norsk presse etter doubleseieren sammen med Miomir Kecmanovic tirsdag ettermiddag.

Stresser ikke

Ruud bruker noen av timene foran kampen til å studere Berrettini på video. Han møter en mer merittert spiller, men det betyr også at det er knyttet forventninger til at italieneren skal vinne.

- Ja, han har mer press på seg enn jeg har. Så jeg må prøve å utnytte det at jeg er underdog. Disse store spillerne blir ikke så glade om de får fem-seks-sju baller tilbake. Jeg må prøve å få ham til å jobbe litt ekstra for poengene, sier Ruud.

Han virket verken nervøs eller veldig stresset under et døgn før den viktige kampen.

- Det er ikke noen vits i å stresse. Jeg kommer jo i kampmodus etter hvert, og jeg kan bli litt nervøs og kjenne litt på presset. Men jeg er ganske rolig utenfor banen.

Toppform

Timene fram mot kampen har i all hovedsak gått til restitusjon, massasje og avslapning. Ruud ser ut til å være i sitt livs form og har spilt svært bra opp mot sesongens annen Grand Slam-turnering.

- Jeg føler at spillet er rundt toppnivået av der jeg har vært så langt i karrieren. Og jeg er helt skadefri, sier Ruud til NTB.

Skulle han slå Berrettini, ligger det an til et møte med herretennisens aller mest meritterte spiller. Federer møter den relativt ukjente tyskeren Oscar Otte (144 på verdensrankingen) i 2. runde.