- Skal krige som en gærning

Casper Ruud skal vise Matteo Berrettini at norske vikinger ikke er lette å slå av banen.

KAN FÅ DRØMMEKAMP: Italieneren Matteo Berrettini, nummer 31 på verdensrankingen, står mellom Ruud og en gigantkamp mot den levende tennislegenden Roger Federer (høyst sannsynlig).

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KAN FÅ DRØMMEKAMP: Italieneren Matteo Berrettini, nummer 31 på verdensrankingen, står mellom Ruud og en gigantkamp mot den levende tennislegenden Roger Federer (høyst sannsynlig). Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Italieneren Matteo Berrettini, nummer 31 på verdensrankingen, står mellom Ruud og en gigantkamp mot den levende tennislegenden Roger Federer (høyst sannsynlig).

Den 20 år gamle nordmannen har lyst til å gjøre det bedre enn i fjorårets turnering, der det ble stopp nettopp i 2. runde. Og da er det ingen grunn til å si seg fornøyd allerede.

- Det er gøy å være i 2. runde i både single og double, men jeg har helt klart lyst til å gå for enda mer. Han (Berrettini) er en farlig spiller og har sikkert mye selvtillit. Men jeg får vise ham at vi norske vikinger ikke lette å slå av banen. Jeg skal klamre meg fast og krige som en gærning, sa Ruud til norsk presse etter doubleseieren sammen med Miomir Kecmanovic tirsdag ettermiddag.

Stresser ikke

Ruud bruker noen av timene foran kampen til å studere Berrettini på video. Han møter en mer merittert spiller, men det betyr også at det er knyttet forventninger til at italieneren skal vinne.

- Ja, han har mer press på seg enn jeg har. Så jeg må prøve å utnytte det at jeg er underdog. Disse store spillerne blir ikke så glade om de får fem-seks-sju baller tilbake. Jeg må prøve å få ham til å jobbe litt ekstra for poengene, sier Ruud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer