Skal kvitte seg med spillere

I morgen presenteres Alejandro Lago og Sebastian Eguren som nye RBK-spillere. To nye inn i stallen betyr at andre må gå.

-  Stallen vår er i overkant stor nå. Den bør ligge på 20 utespillere og tre keepere, sier assistenttrener Rune Skarsfjord.

I dag består stallen allerede av 25 spillere - og flere nye kan komme til. I klartekst betyr det at noen må ut. Skarsfjord sier det slik:

-  Noen vil få lite spilletid og bli misfornøyde. Ønsker folk seg bort, kan det godt hende vi hjelper dem med det. -  Spillerne ser jo at det er kommet to nye fra Uruguay. Jeg vil tro noen har gjort seg sine tanker om akkurat det. Det sier seg selv at de som har spilt minst, er mest utsatt, sier Skarsfjord.

Få helt trygge

Per dags dato er det ni forsvarsspillere i Rosenborg. Ingen andre lagdeler har bedre dekning. Enkel matematikk sier at bare fire av dem får spille samtidig. På midtbanen er Jan Gunnar Solli, Ørjan Berg, Roar Strand og kometen Per Ciljan Skjelbred helt trygge. Helt fremst kan ingen føle seg bombesikre.

Her er spillerne som Dagbladet tror har størst grunn til å frykte for framtida si i Rosenborg: Robbie Russell. På 20. plass i antall spilte minutter. Langt unna en plass på laget. Erik Hoftun. På 10. plass i antall spilte minutter. Blir trolig et fjerdevalg på stopperplass, bak Vidar Riseth, Alejandro Lago og Bjørn Tore Kvarme. Harald Brattbakk. På 18. plass i antall spilte minutter. Alderen taler mot ham, og er en spiller Rosenborg vil slippe om spilleren samtykker. Flere klubber har forhørt seg. Alexander Ødegaard. På 15. plass i antall spilte minutter. Blir neppe solgt, men kan bli leid ut.  Alexander Tettey. På 22. plass i antall spilte minutter. Leies etter alt å dømme ut til Aalesund i høst. Fredrik Winsnes. På 8. plass i antall spilte minutter. Kan bli overflødig etter Egurens inntreden.

Spillere som Bjørn Tore Kvarme, Vidar Riseth, Daniel Braaten og Ørjan Berg har alle fått begrenset med spilletid i år - men det skyldes i all hovedsak mye skader.

Nykommerne rett inn

-  Det er en grunn til at noen har spilt lite, for å si det sånn, sier Skarsfjord.

-  Det er to meget gode spillere. Det vil overraske meg hvis de ikke bidrar fra starten av. De går rett inn og forsterker oss, ingen tvil om det, sier han til Dagbladet.

Tidligere RBK-helt Bent Skammelsrud er enig.

-  Jeg tror de vil heve laget umiddelbart. Men nå inneholder stallen et par mann for mye, sier Skammelsrud, som selv opplevde å bli vraket til tross for at han fram til da hadde vært fast på laget.

For stor stall

Mini Jakobsen etterlyser større forutsigbarhet i laguttaket - og færre mann i stallen.

-  Med Nils Arne Eggen som trener var det 13- 14 mann som spilte de fleste kampene. Slik situasjonen er i dag blir det altfor mange som aldri får spille. Med så mange stjerner vil noen bli utålmodige. RBK har ikke bruk for en så stor stall, sier Mini.

I FARESONEN: Alexander Tettey.
I FARESONEN: Erik Hoftun blir trolig et fjerdevalg som midtstopper i RBK. Her er han på trening med GIF Sundsvall i går.
I FARESONEN: Fredrik Winsnes.
b> I FARESONEN: Harald Brattbakk.
I FARESONEN: Robbie Russell.