- Skal lære av japanerne

INNSBRUCK (Dagbladet): Japanerne satser enormt på sitt eget OL om 35 dager. I Hoppuka har verdens suverent beste landslag blant annet med seg åtte biomekanikere, som forteller Funaki og co. nøyaktig hvor effektivt de hopper etter hvert eneste svev.

- Japanerne satser alt på OL-suksess på hjemmebane. De har omtrent samme organisering som oss, men jobber på et mye høyere nivå. Dessuten har de helt andre resursser å øse av, både økonomisk og når det gjelder å skaffe til veie tekniske opplysninger, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet.

Torsdag 5. februar er det verdenscuprenn i Sapporo.

- I den forbindelse er vi invitert til å besøke de japanske lederne og biomekanikerne. Det møtet kan bli lærerikt, og er noe vi ser fram til, sier Trond Jøran Pedersen.

De japanske hoppstjernene er ansatt i fabrikklag, og trener i sine respektive klubber. Derfra blir de beste løperne plukket ut til landslaget.

- Japanerne er borte i månedsvis, og sveises sammen til et lag. Viljen til å bli god er også mye større i Japan enn i Norge, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.