Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal lære av japanerne

INNSBRUCK (Dagbladet): Japanerne satser enormt på sitt eget OL om 35 dager. I Hoppuka har verdens suverent beste landslag blant annet med seg åtte biomekanikere, som forteller Funaki og co. nøyaktig hvor effektivt de hopper etter hvert eneste svev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Japanerne satser alt på OL-suksess på hjemmebane. De har omtrent samme organisering som oss, men jobber på et mye høyere nivå. Dessuten har de helt andre resursser å øse av, både økonomisk og når det gjelder å skaffe til veie tekniske opplysninger, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet.

Torsdag 5. februar er det verdenscuprenn i Sapporo.

- I den forbindelse er vi invitert til å besøke de japanske lederne og biomekanikerne. Det møtet kan bli lærerikt, og er noe vi ser fram til, sier Trond Jøran Pedersen.

De japanske hoppstjernene er ansatt i fabrikklag, og trener i sine respektive klubber. Derfra blir de beste løperne plukket ut til landslaget.

- Japanerne er borte i månedsvis, og sveises sammen til et lag. Viljen til å bli god er også mye større i Japan enn i Norge, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!