Skal lære av spesielt én feil

Nesten-kollapsen da jentene slo Russland med ett.

• Dagbladet.no følger VM-finalen mellom Norge og Russland direkte klokka 16.30.

PARIS (Dagbladet.no): Etter seieren mot Russland i gruppespillet var Marit Breivik fornøyd med veldig mye, men hun satte også et par spørsmålstegn i boka si.

- Vi må bruke litt tid på å finne ut hvorfor vi inviterte dem inn i kampen igjen, sa Breivik.

Russerne ledet nemlig med to mål til pause, men så scoret Norge ni av de ti neste målene. Ledelsen var på det meste på seks mål, og da det gjensto fem minutter, var stillingen 20-15 til Norge.

Det endte 22-21.

- Ble utålmodige

Den kollapsen skal ikke skje igjen, for i en VM-finale kan det bli skjebnesvangert.

- Vi skal se litt på det inn mot kampen, men jeg har et par ideer om hvorfor det skjedde, sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

LUKER: Feilene håndballjentene gjorde mot Russland sist skal ikke gjenta seg i dagens VM-finale. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
LUKER: Feilene håndballjentene gjorde mot Russland sist skal ikke gjenta seg i dagens VM-finale. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- I den periode var vi litt utålmodige og vi kjørte litt for korte angrep. En del av spillerne som kom inn ble litt ivrige med en gang, sier landslagssjefen.

Katrine Lunde Haraldsen mener også de må luke bort de feilene som førte til at russerne gjorde det spennende i Metz.

- Vi ble litt ukonsentrerte, men det skal ikke skje i finalen, lover målvakten.

PS! Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland får ikke spille VM-finalen mot Russland i dag. Dermed stiller Norge med samme lag som slo Tyskland i semifinalen.

• Her kan du lese alt om gårsdagens semifinaletriumf