Skal lede hele veien i det siste V75-løpet

55 norske hester starter i V75 på Färjestad lørdag. S.J.\'s Gold og Global Interplay er to hester som har skremt svenskene skikkelig foran felles V75-omgang på Färjestad.

Dagbladets tipsekspert Bengt Berg har stor tro på Global Interplay med kusk og trener Per Oleg Midtfjeld. Svenske eksperter i Trav Och Galopp Ronden har fått egg i buksene og endret sin rangering fra å rangere Global Interplay som et niende valg til et tredje valg og med på V75-forslaget. Ryktene har passert grensa.

Unionstravet var en stor suksess for to år siden. Det er i år 102 år siden avtalen om oppløsning av unionen med Sverige ble undertegnet i nettopp Karlstad.

Norbaggarna er rustet til tennene i kamp med svenskene. Det arrangeres travlandskamp i hvert V75-løp. Med et arsenal av noen av våre beste hester på startstreken skulle sjansen være stor for at det norske flagget vaier høyest på lørdag.

V75-7 kan bli et helnorsk scenario. Kristian Malmins gullklump S.J. s Gold skal utfordre norgesrekordholder og Espen Gundersens øyensten, French Design i kampen om teten. Det kan bli en luftig affære.

For French Design er ikke taktikken helt enkel. Skal han være med fra start, kan det sitte i beina til slutt, og bakkes han kan det bli problemer over sprintdistanse.

- Hva gjør du fra start, Hans Petter Tholfsen?

- He he, det har jeg ikke bestemt ennå. Vi får se hva som skjer på startsiden. Hesten holder sin fine form. Med et riktig løpsopplegg har han en ny, fin mulighet, sier Tholfsen på sin sedvanlige kryptiske måte.

French Design bestemmer mye i starten selv. Det kommer an på dagshumøret. Han kan bli stri som på Solvalla da han åpnet i 1.06-fart. Det kan straffe seg til slutt. Hans Petter Tholfsen må kjenne på hesten før han bestemmer taktikken, og French Design varmes som alltid to ganger. Det ligger an til en spennende duell i V75-7.

NORSK HILSEN. Sjansen er stor for at kusk og eier Kristian Malmin kan heve armen for norsk seier i V75-7 med S.J.\'s Gold. Foto: HESTEGUIDEN.COM
NORSK HILSEN. Sjansen er stor for at kusk og eier Kristian Malmin kan heve armen for norsk seier i V75-7 med S.J.\'s Gold. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Gentle Tilly (V5-5/V75-3) holder fin form. Kommer vi riktig til kjemper vi i toppen, fortsetter Hans Petter Tholfsen om den andre Gundersen-trente hesten.

Tet fra start til mål

Storvokste Global Interplay har funnet melodien i Per Oleg Midtfjelds regi.

Oleg kjører til fra start og satser på å lede løpet fra start til mål fra et perfekt spor. Global Interplay er uhyre rask på de første meterne, og kommer han seg foran er han vond å slå. 4-åringen er Dagbladets banker i V75-4. Trav Och Galopp Ronden har forandret sin rangering mellom tirsdags og fredagsutgaven. Den norske hesten er heist fra først å være niende rangert til et tredje valg i fagbladets siste utgave.

- Global Interplay fikk det beste sporet han kunne få. Han er rask fra start og vi satser på tet. Han er best når han er med der fremme direkte. Han går med åpent hodelag og det utstyret han pleier. Jeg har ambisjoner, innrømmer Per Oleg Midtfjeld til Dagbladet.no.

- Global Interplay er sjekket av veterinær etter det siste løpet uten å finne noe å sette fingeren på, avslutter \'Emil\' som ikke har tenkt seg i snikkarbua denne lørdagen. Global Interplay sørger for det.

Bullern med banker

Trond Anderssen tar med halve stjernelaget sitt til Karlstad. Selv kusker han Vicky Diablo som vanlig. Bullern mener stallens beste sjanse heter S.J. s Gold.

- En frisk banker, sier Trond Anderssen.

- Vi vant sportrekningen kontra vår antatt verste konkurrent, French Design. Jeg tror han stikker rett til tet og blir der til mål er passert, fortsetter han.

- Hva med de øvrige stallhestene dine?

- G.I. Joe (V5-3/V75-1) har fordel av distansen. Jeg synes han er litt vanskelig å vurdere mot blant andre favoritten Crowns Banker. G.I. Joe er i fin utvikling og jeg synes han skal på bongen. Towanda (V5-4/V75-2) står sjanseartet til i spor fem på volta. Hun holder veldig fin form og med tempo i løpet, kan hun være verdt en gardering på tre-fire hester. Vicky Diablo (V5-5/V75-3) tapte sportrekningen og har fått på seg mye penger. Hun har gjort såpass fine løp i hele år og tok sju strake seirer. Hun er en vinnerhest og er verdt litt oppmerksomhet selv fra dette utgangspunktet. Lass Fenomen (V75-6) gjør hele tiden fine løp. Han har holdt overraskende fin form veldig lenge. Han står fint til spormessig, er rask ut og skal tidlig på bongen. Speedy Renka (i samme løp) får stadig uheldige spor. Han holder fin klasse, men fra spor åtte trenger han tur på veien. Med tempo i løpet har han en giftig speed til slutt. Jeg blir ikke overrasket om han går helt til topps.

Eier og kusk Kristian Malmin har etter hvert fått mye rutine i sulkyen, mye takket være sin arbeidsgiver Trond Anderssen. Lørdag kribler det nok litt ekstra før start.

- S.J. s Gold virker veldig fin om dagen. Jeg synes han er et bra tetbud. Verst i mot blir French Design. Det ser enklere ut i mot nå enn sist på Åby. Vi prøver å lede hele veien. Jeg synes vi har en flott seiersmulighet, sier Kristan Malmin.

Cato med tre sjanser

Cato Antonsen stiller til start med Rubin, Auro News og Derby-treeren Amor Even. Det bør det bli penger i kassen av.

- Rubin (V5-2) er en veldig fin hest. Men annen rekke på tillegg kan bli tøft. Han kan dog fort ende på trippelen. Auro News (V5-5/V75-3) har fått det litt pent etter Derby. Jeg kjørte hurtig med ham på tirsdag og var veldig fornøyd. Han møter gode hester, men jeg tror på en plass helt i toppen, sier Kuske-Cato til Dagbladet.no.

- Amor Even (V75-5) støter på eldre hester denne gang. Han er litt vanskelig å vurdere opp mot disse. Men han er en kjempegod hest, og jeg tror vi ender blant de tre første i mål, røper Cato Antonsen om Derby-treeren.

Geir Vegard i kuskeform

Geir Vegard Gundersen har fin flyt om dagen. På Färjestad har han mange vinnersjanser.

- Millmove (V5-1) er rask fra start og står fint til. Hun har fordel av sprintdistansen, og vi prøver å lede så lenge som mulig, sier Geir Vegard Gundersen til Dagbladet.no.

- Frekken (V5-2) var flink i Derby. Han har tjent litt penger og er i fin utvikling. Han møter tøffe konkurrenter men jeg synes han bør strekes. King Of The Road (V5-3/V75-1) har travet fine løp i det siste. Han møter sterke konkurrenter, men holder fin form. Vi må smyge med og trenge litt klaff på veien her. Emile De Mill (11.løp) gikk veldig bra etter galopp sist. Han kan være usikker fra start, men avslutter veldig bra og runder mange til slutt, oppsummerer Geir Vegard Gundersen.

Kolle har tro på Sceptre Boko

Lars Anvar Kolle tror mest på Sceptre Boko som sin beste sjanse til å entre den svenske vinnersirkelen.

- Sceptre Boko er litt vond å vurdere mot svenskene, men jeg tror ikke hun skal gjøre seg bort. Vi har dobbelt springspor, og hun har ingen spesiell galoppfare. Hun er fornuftig og grei, og jeg synes hun er min beste sjanse for dagen, sier Lars Anvar Kolle.

- Det ligger an til at vi forsøker henne uten sko for første gang, men dette bestemmer vi ikke før lørdag.

- Tailor Marib (V5-3/V75-1) har fin form. Den lange distansen og pisk er en fordel. Spor tolv gjør meg ikke helt optimist på forhånd. Juni Blixten (V75-5) holder sikker form. Han er ikke helt ufarlig. Mr. Mcnally (V75-7) holder sin fine form, men vi får nok ikke med seiersutfallet å gjøre. Det står mellom S.J.s Gold og French Design, avslutter Lars Anvar Kolle.

Det er felles spill til svensk/norsk V75 denne lørdagen. Bongen må merkes L3, og man har sjansen til å kjempe om potten på nær 47 millioner kroner.

Og husk at spillet må leveres en halv time tidligere enn vanlig. Svenskene starter det første V75-løpet klokken 14.35.

SKREMMER SVENSKENE. Global Interplay har skremt ekspertene i fagbladet Trav Och Galopp Ronden som forandret sin egen rangering i siste utgave.
SEIERSSIKKER KUSK. Kristian Malmin tror på tet fra start til mål med sin egen hest S.J.\'s Gold.