- Skal løpe Brøndby i stykker

Mye løping og «pasningssikker framdrift» er Rosenborg-trener Nils Arne Eggens oppskrift på seier i kampen mot danske Brøndby på Lerkendal i morgen.

Rosenborg skal løpe Brøndby i stykker

Trondheim (NTB-Skjalg Fremo):

De to lagene kjemper om retten til spill i mesterligaen. Mye sportslig prestisje og en økonomisk gevinst på mange titall millioner kroner står på spill. Tirsdag var det ennå ikke klart om to av Rosenborgs viktigste spillere - midtbanesliter Ørjan Berg og toppscorer Harald Martin Brattbakk - blir friskmeldt i tide.

- Hvis Brattbakk ikke kan spille, starter vi med nykommeren Trond Fredrik Ludvigsen. Odd Inge Olsen spiller fra start hvis Ørjan Berg ikke kan spille, fortalte Eggen til norske og danske pressefolk etter Rosenborgs trening på Lerkendal tirsdag. Den andre nykommeren hos trønderne, sørafrikaneren Macbeth Sibaya, kommer neppe til å spille fra start.

Eggens oppskrift

- Vi må løpe dem i hjel, svarte Nils Arne Eggen på et spørsmål om Rosenborg vil gjøre noe spesielt i kampen mot Brøndby.

Eggen mener at det laget vil vinne som klarer å få «pasningssikker framdrift». Han var lite opptatt av å legge opp en taktikk på grunnlag av mer inngående studier av Brøndby.

- Vi vet mer enn nok om Brøndby. Vi er nødt til å være Rosenborg, sa Eggen. Men han tilføyde at «Åge har vært til veldig god hjelp». Brøndbys tidligere trener Åge Hareide er allerede på plass i Rosenborg for å overta når Eggen slutter etter denne sesongen.

Enormt løft

Eggen sa at Rosenborgs deltakelse i mesterligaen de siste årene har gitt klubben «et enormt løft».

- Det har gitt oss impulser. Vi har vært nødt til å heve oss hele tiden, sa han.

Eggen var mer tilbakeholden med å svare på hva deltakelsen i mesterligaen har betydd for ham selv som trener.

- Jeg er bare arbeidsleder, sa han.

Han svarte dette på spørsmålet om hva det betyr for ham personlig at laget kvalifiserer seg til mesterligaen i hans siste sesong som trener:

- Det betyr mer for Rosenborg enn for meg, mye mer. Det måtte i tilfelle være om vi skulle vinne mesterligaen. Men da må jo jeg fortsette, og da får jeg problemer med han sunnmøringen, sa Eggen med henvisning til at Åge Hareide snart skal overta trenerjobben.

Telle penger

Nils Arne Eggen nærmest fnøs over avisoppslag tirsdag om at Rosenborg kan tape 80 millioner kroner dersom laget ikke kvalifiserer seg.

- Vi taper ikke 80 millioner kroner hvis vi taper. Men vi vinner 80 millioner hvis vi vinner. Rosenborg er ikke økonomisk avhengig av mesterligaspill.

Han forsikret at Rosenborg har et økonomisk fundament som bærer i mange år uten spill i mesterligaen.

- Det er viktig å skaffe penger, men ikke til stadighet å telle dem, sa Eggen.

For øvrig ga han denne beskrivelsen av deltakelse i mesterligaen.

- For oss er dette en dessert, hvert eneste år. Hovedretten er å vinne den hjemlige serien.

(NTB)

  • Dagbladet.no følger kampen direkte.
JUBEL? Slike scener vil være ytterst velkomne på Lerkendal i morgen.