- Skal løpe som en gal

BERGEN (Dagbladet): Azar Karadas (19) er heltent foran dagens kamp mot sterke Levski Sofia. - Jeg skal løpe til forsvarerne deres blir sure, lover han.

Levski spiller med tre mann bak. To av dem får i oppgave å klistre seg på Branns spisser Azar Karadas og Petter Furuseth Olsen.

- Vi møter et lag med sterke og svært bevegelige spillere, men jeg skal løpe som en gal i håp om at de blir sure av å miste taket i meg. Det skal bli et voldsomt tempo. Denne gangen skal vi angripe litt oftere enn i bortekampen. Og når sjansene byr seg skal jeg klinke til. Jeg gleder meg veldig, sier Azar Karadas.

Nytt våpen

Han fikk beskjed om å overta plassen til Thorstein Helstad under treningen i går da lagets toppscorer måtte erkjenne at smertene var for store til å satse på kamp fra start i dag.

Trener Teitur Thordarson sier at han helt sikkert vil starte med Azar Karadas som spiss sammen med Petter Furuseth Olsen.

- Jeg føler meg trygg på Azar. Han blir vårt nye våpen når Levski legger seg lavt. Da kan det bli viktig å slå høye baller foran mål der vi kan få uttelling med vår nye dimensjon, altså Azars styrke og treffsikre hode i lufta.

Forsiktig start

Branns populære trener ønsker ikke å gå ut med høyt press fra start i kveld.

- De har kontringsspillere som er superraske og ballsikre. Derfor skal vi gå forsiktig ut, men etter hvert har vi til hensikt å legge presshøyden litt lenger opp på banen enn i bortekampen. Det blir en helt åpen kamp der vi har muligheter for å vinne. Jeg frykter ikke ekstraomganger. Våre gutter er godt trent og er sterke fysisk.

- Har dere bestemt hvem som skal ta straffene om kampen ikke er avgjort etter ekstraomganger?

- Nei, det har vi ikke gjort. Vi får se hvilke spillere vi har igjen på banen, sier Thordarson.

Stemningen i Bergen er høy foran skjebnekampen mot Levski Sofia. Alle 11 000 billetter er solgt. Flere får ikke Brann lov til å selge til en mesterligakamp.

- Harmoni

Teitur Thordarson gleder seg også stort over at klubben i Bergen er fri for konflikter.

- Vi har harmoni i spillergruppa. Klubben fungerer godt, og det må den gjøre for å kunne oppnå gode sportslige resultater. Det ville være klin umulig ellers. Det eneste problemet er økonomien, og det er som kjent ikke noe lite problem, men det må vi leve med, sier Thordarson.

Første kamp mellom Brann og Levski Sofia endte 0- 0 på bulgarsk gress. Med seier i kveld venter mest sannsynlig tyrkiske Galatasaray om ei uke og muligheten til å trygge økonomien med Champions League-spill utover høsten.

<B>ROLLEBYTTE:</B> Azar Karadas (t.v.) har stått i skyggen av Thorstein Helstad i årets sesong, men i kveld trer han fram som Branns nye våpen mot Levski Sofia i kvalifiseringskampen for Champions League.