Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal love deg at det ikke var så lett som det så ut

OL-mester Maiken svarte kronprinsen.

GRATULERER: Kronprins Haakon mente Maiken Caspenersen Falla hadde stor grad av kontroll i løpet. Og var mektig imponert. Foto: Tormod Brenna
GRATULERER: Kronprins Haakon mente Maiken Caspenersen Falla hadde stor grad av kontroll i løpet. Og var mektig imponert. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): - Gratulerer! Det så nesten lett ut. Det virket som du hadde god kontroll hele veien, sa kronprins Haakon til OL-vinner Maiken Caspersen Falla i viraken bak målsonen oppe på Laura skistadion etter løpet.

- Det er nesten rart. Jeg skal love deg at det ikke var lett akkurat, svarte en lattermild og overlykkelig romeriksjente.

- Men dette var min dag. Alt stemte og når jeg i tillegg hadde eventyrlig gode ski, gikk det min vei. Jeg er overlykkelig. Men at det var lett, nei ikke i det hele tatt.

En drøm Som småjente så Maiken Caspersen Falla fra Fetsund at Bente Skari fra Nittedal herjet i langrennsløypene.

- Det var stad. Det var jo noen som ikke bodde så langt unna som faktisk kunne prestere og gå fort på ski. Klart det var inspirerende.

GULLJENTE: Maiken Caspersen Falla krysser mållinjen som olympisk mester. Foto: APNTB SCANPIX
GULLJENTE: Maiken Caspersen Falla krysser mållinjen som olympisk mester. Foto: APNTB SCANPIX Vis mer

- Ble drømmen om OL-gull født der og da?

- Nei, nei. Det har jeg vel knapt turt å tenke på før i det siste. Og det er vel så vidt jeg har gjort det da og. Det har virket urealistisk og uoppnåelig.

- Men samtidig er det jo det alle som driver med dette drømmer om.

Trives i bakgrunnen - Nå er drømmen sann?

- Det er helt vannvittig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er det største som har hendt meg. Det villeste jeg har vært med på, sier jenta som i utgangspunktet trives utmerket med at Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng tar seg av oppmerksomheten på damelandslaget.

- Jeg har ikke noe i mot det. Jeg liker ikke å stikke meg fram. Det er hyggelig at folk verdsetter det jeg driver med og slikt, for all del. Men jeg klarer meg godt uten å være midtpunktet.

Det slapp hun selvsagt ikke unna i går.

Og hun håndterte det akkurat like suverent som hun taklet OL-finalen.

Hele Norges coronakart