GIR STØTTE: Terje Håkonsen mener Torstein Horgmo ikke skal ta VM-exiten så tungt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIR STØTTE: Terje Håkonsen mener Torstein Horgmo ikke skal ta VM-exiten så tungt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Skal man kåre verdens beste, må det være over flere mesterskap

Terje Håkonsen gir støtte til Horgmo etter VM-fiasko.

Torstein Horgmo er av mange regnet som verdens beste slopestyle-kjører og gikk inn i snowboard-VM som det soleklare norske gullhåpet.

Men under kvalifiseringen i går satt ikke kjøringen for 23-åringen, og i dag ble det klart at Horgmo er ute av mesterskapet - nesten før det en gang har begynt.

Bare én konkurranse
Snowboard-veteran Terje Håkonsen mener imidlertid at det ikke rokker ved Horgmos posisjon som snowboarder.

- Skal man kåre verdens beste, må det være over flere mesterskap. Selv om man vinner OL og sånt er man ikke automatisk verdens beste. Men det forstår jo folk, sier Håkonsen til Dagbladet.

- Mener du at den som vinner slopestyle i VM nå ikke er en rettmessig verdensmester?

- Jo. Men det er flere av dem. Og dette er bare én konkurranse. Men selvfølgelig, den slopestyle-gruppa som er her er jo verdens beste. Det er det ikke noe tvil om, påpeker han.

- Bra psyke
- Hvordan ranker du Torstein?

- Jeg ranker han ikke. Jeg ranker ikke folk. Men jeg syns han har en veldig bra psyke og han har en god kroppskontroll. Han setter veldig høye krav til seg selv på runna sine. Og da risikerer du at det går gæernt, forklarer Håkonsen.

At det ikke fungerte for trønderen er bare sånt som skjer, mener 37-åringen.

- Du er favorittstempla og hele pakka. Du skal levere akkurat der og da. Noen er bedre lagd for det, andre takler det dårlig. Egentlig så har han en ganske sterk psyke. Men det er forskjellige dager og sånn er det bare.

Torstein Horgmo har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

MISLYKTES: Torstein Horgmo fikk ikke til landingen under gårsdagens kvalik og er nå ute av VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISLYKTES: Torstein Horgmo fikk ikke til landingen under gårsdagens kvalik og er nå ute av VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer