Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skål med Henning og Leo

MANCHESTER (Dagbladet): United spiller hjemme mot Tottenham, Liverpool møter Wimbledon på Anfield og på Vinmonopolet debuterer begge hjemmelagene i rødt og hvitt. - Skål for det, sier Henning Berg og Øyvind Leonhardsen. - Men vær snill - ikke spør oss hvordan det smaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er med andre ord ingen vinkjennere som åpner klubbfølelsen for Dagbladet. Det er bare to profesjonelle ball-herrer som synes det er artig at arbeidsgiverne nå angriper hyllene i statsbedriften for stram alkoholpolitikk. Men ærlighet varer lengst, og her får du en mørk rød langpasning med stett og eim av gud veit hva over Nordsjøen:

- Jeg har aldri smakt United-vinen før, sier Henning Berg.
- Fin etikett, sier Leo om Liverpool-utgaven.

Akkurat like vin-uvitende.

CHEERS: ... Øyvind Leonardsen skåler for de nye fotballvinene på Polet.

Alle foto: HENNING LILLEGÅRD

Det gode året -97

Begge de røde utgavene skal være 95-årganger. Akkurat det var ikke noe godt år for United. For da vant Blackburn ligagullet med Henning på laget. Som sier:

- Ferguson påstår at 1993 og -94-årgangene til United er de beste han har hatt. Spør du meg velger jeg -97.

Det siste er forståelig for fjoråret var Henning Bergs lykkeår som fotballspiller. Det var jo sist høst han havnet på Old Trafford og måtte kjøpe ny lommebok.

Og sjøl om 1995 var et av de beste Liverpool-årene på 90-tallet _ de vant tross alt ligacupen med Stig Inge Bjørnebye _ så blir 1997 Leos årgang også.

Fordi han etter mange stive nakker og trill runde drømmer endelig kom seg vekk fra Wimbledon.

Liverpool best

På fotballbanen er Manchester United minst et par hakk vassere enn Liverpool denne sesongen også. På polet er Liverpool i front. For det er litt mer schwung over etikettene på flaskene fra Anfield.

Du får ikke nemlig ikke bare vin, men den delen av klubbhistorien alle de tilhørende hjerter elsker å snakke om.

18 ligamesterskap, fire E-cuper for serievinnere, to UEFA-cuper, fem FA-cuper og fem ligacuper står det på Liverpools røde og hvite.

Jeg har en følelse av at menigheta vil drikke varene stående. Helt til de velter og begynner å klamre seg til Leos håp. Om enda flere titler.

- Når du ser dette så skjønner du hva Liverpool er, sier Leo. - Samtidig må det være veldig trist å være her når det ikke vinnes titler. For Liverpool skal vinne, det er det eneste man jobber mot, og for min del er utgangpunktet greit:

- Vinner jeg ikke noe i denne klubben, så vil jeg se det som en enorm nedtur.

Ny etikett neste år

Premier League Champions og F.A. Cup Winners står det på flaskene fra Henning Bergs arbeidsgiver. Går salget bra og ballen i de riktige målene rundt om i Europa vil neste års årgang kunne kjøpes med tilføyelsen Champion League Winners også. For du skal sitte langt inne i United hvis du ikke godtar klubbens europeiske favorittstempel.

Og:

Mesterligaen er det eneste Alex Ferguson venter på.

Solskjær fra start

Når polet drar ned gitteret for helga åpnes dørene på Old Trafford og Anfield Road. Øyvind Leonhardsen spiller helt sikkert som eneste nordmann for Liverpool _ Henning Berg sitter sansynligvis landsmann-aleine på United-benken.

- Vi har ikke fått noe lag, men det virker som om Ferguson foretrekker Ronny og Pallister i midtforsvaret akkurat nå, sier Henning. Men _ jeg tror at Ole Gunnar spiller fra start. For vi pleier jo å spille med tre spisser hjemme. Og blir det bare to tror jeg han (Ferguson) lar Teddy Sheringham hvile.

CHEERS: Både Henning Berg..

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!