FØRSTEMANN INN: Manchester United har forsterket voldsomt i sommer. Memphis Depay kom først inn, og de siste dagene har Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin i tur og orden skrevet under for de røde. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker holder likevel ikke United som tittelfavoritter. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix
FØRSTEMANN INN: Manchester United har forsterket voldsomt i sommer. Memphis Depay kom først inn, og de siste dagene har Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin i tur og orden skrevet under for de røde. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker holder likevel ikke United som tittelfavoritter. Foto: AP / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

- Skal mer enn Depay, Schweinsteiger, Cavani og Schneiderlin til for at United blir favoritter

Mener ekspert.

(Dagbladet): Chelsea var fullstendig overlegne i Premier League sist sesong, og mange av de største overgangene denne sommeren dreier seg om hva de andre storklubbene kan gjøre for å knappe inn forspranget på José Mourinhos gutter.

For å nevne noen så har Arsenal så langt hentet Petr Cech, Manchester City henter Raheem Sterling, Liverpool har hentet blant andre Firmino og Danny Ings, og Tottenham har hentet Toby Alderweireld.

Og så er det Manchester United, da.

Louis van Gaal er nemlig i god gang med å forsterke Manchester United-stallen. Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger og Morgan Schneiderlin er allerede klare.

Cavani-jakt Det er også ventet at en midtstopper, som Nicolas Otamendi, kan komme inn, men det de fleste nå snakker om er spissplassen. Etter salget av Robin van Persie, tyder nemlig alt på at van Gaal har planer om å hente inn en superspiss.

PSGs Edinson Cavani er blitt nevnt hyppig de siste dagene, ifølge The Guardian som en mulig del av en byttehandel med sist sommers store kjøp, Angel Di Maria.

Dagbladets fotballekspert og kommentator Morten Pedersen er ikke i tvil om at de røde fra Manchester United begynner å se alvorlig sterke ut dersom uruguayaneren kommer inn.

IKKE OVERBEVIST: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
IKKE OVERBEVIST: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg liker Cavani veldig godt, så hvis han også kommer ser de plutselig sterke ut. Jeg tror han passer godt i England, spesielt hvis han får spille som midtspiss. Han har spilt mye på kanten i PSG, men han er klart best i midten. Man så jo på PSG i fjor at Cavani var langt bedre de gangene Zlatan Ibrahimovic ikke spilte, sier Pedersen.

- Langt sprang på et år Dagbladkommentatoren synes imidlertid det er en dårlig idé å bytte bort Di Maria.

- Jeg har registrert at van Gaal skal være villig til å la Di Maria gå. Han hadde ikke noen stor førstesesong, men de blir klart svekket hvis han blir borte. Det beste for dem ville selvfølgelig vært å ha både Di Maria og Cavani, sier Pedersen.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker svarer dette da Dagbladet spør om United nå bare er et spisskjøp unna å være en reell tittelutfordrer:

- Jeg vet ikke. De begynner kanskje å få en tropp som er sterk nok, men det er mye nytt på en gang. Selv med Schweinsteiger, Schneiderlin, Depay og Cavani inne holder jeg dem ikke som den største favoritten. Det er et veldig langt sprang på et år. Det er ikke noe i veien med laget, spesielt ikke hvis Cavani og Otamendi kommer inn, og de henter en keeper til å stole på, sier han til Dagbladet.

- Spørsmålet om de klarer å skru det sammen til et gullag på i løpet av en sommer, legger han til.

- Chelsea favoritt - igjen Alsaker tror Schweinsteiger og Schneiderlin kommer til å utfylle hverandre godt sentralt på midten, men holder fortsatt Chelsea som et langt sikrere kort til nok en tittel.

- Chelsea er favoritter. Det eneste problemet til Mourinho er at han har et perfekt lag og at de står litt stille hvis de ikke gjøre noe. Jeg er spent på hva de gjør. Det er litt skummelt å komme med de samme elleve. Vi så på vårparten at de begynte å bli slitne og grunnen til at de vant så suverent er mer andres udugelighet enn at de var så gode hele veien, sier han.

TROR PÅ CAVANI: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen tror United blir svært sterke om Edinson Cavani også kommer inn, men tror det er minst like viktig å beholde Angel Di Maria. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TROR PÅ CAVANI: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen tror United blir svært sterke om Edinson Cavani også kommer inn, men tror det er minst like viktig å beholde Angel Di Maria. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

TV 2-kommentatoren føler seg uansett trygg på at United ikke er så langt unna om en spiss kommer inn.

- Etter salget av van Persie har de egentlig bare Wayne Rooney og James Wilson. Javier Hernandez har slitt med skader og kan fortsatt forsvinne. Det kommer garantert inn en spiss med tyngde. Van Gaal har ikke tid til å tulle. Nå må han komponere et lag som kan vinne ligagull.

- Må markere seg i Europa Morten Pedersen peker på at å gjenvinne Premier League er én ting, men at United også må bite fra seg i Champions League.

- De må ikke bare gjenerobre England, men også markere seg i Europa igjen. United har ikke råd til å gå mange sesonger uten å være med der også, sier han.

United-supporter og ansvarlig redaktør for United.no, Dag Langerød, er overbevist om at United er en reell utfordrer til Premier League-trofeet selv uten kjøpet av en toppspiss.

- Jeg føler at vi allerede er en tittelkandidat. Mange lag har vunnet titler uten å spille med spisser før. Det United-laget som tok 4. plassen i fjor vil uansett bli bedre. Nå har de den samme grunnstammen pluss fire solide forsterkninger. Darmian har jeg sett lite av, men Scwheinsteiger klarer jeg ikke å se at ikke er verdensklasse. Schneiderlin mener jeg ikke er langt unna Matic og tilsvarende spillere. Depay er et stort, stort talent, sier han til Dagbladet.

- Hvis det kommer inn en spiss i tillegg så blir fansen fornøyd. Det er nesten over forventning. Neste steg er å bli et av lagene som kan slå Bayern, Barcelona eller Real Madrid igjen. Sånn sett mangler vi kanskje noe, legger han til.


- Og da er Cavani drømmen?

- Jeg har hele tida ønsket meg ham. Cavani på topp sentralt kan ikke slå feil basert på det jeg har sett av ham, sier Dag Langerød.