<strong>GULLGUTT:</strong> Emil Iversen reiser hjem fra Seefeld med to gullmedaljer i bagasjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLGUTT: Emil Iversen reiser hjem fra Seefeld med to gullmedaljer i bagasjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Skal møte svigerfar for aller første gang: - Jeg er nervøs

Iversen var nervøs før stafetten, men like ille blir det når han nå skal møte svigerfaren for aller første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD (Dagbladet): Emil Iversen avslutter et vellykket VM som mannen som har fått gå flest distanser for Norge. I prosessen har 27-åringen tatt med seg to VM-gull på sprintstafett og stafett.

Nå er mesterskapet over for gladgutten fra Meråker. Etter en strålende første etappe blir likevel feiringen noe mer dempet enn man kunne forvente fra trønderen.

- Jeg har vurdert, for jeg er jo en festlig kar, at jeg kunne kanskje tenkt meg en tur ut på byen her i Seefeld, men nå kjenner jeg på det at jeg har lyst til å være med lagkameratene mine, ta en rolig kveld og bare nyte det litt. Være med trenerne og dem som har gjort det mulig med smørerne. Det blir en klink rolig kveld på hotellet med brus og god stemning, forteller Iversen på spørsmål om hvordan gullene skal feires.

GLAD: Emil Iversen var fornøyd med egen innsats etter sin etappe i stafetten i Seefeld. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Nervøs for sviger-besøk

For Iversen har mesterskapet vært en stor suksess. Etter nedturen i Lahti hvor Iversen reiste hjem etter å ha falt fra et mulig gull på sprintstafetten og en åttendeplass på sprint fra OL i Pyeongchang lyktes det endelig for Iversen.

- Jeg er stolt og glad og rørt. Jeg har fått betalt for strevet og har hatt en trener som har hatt troa på meg. Jeg er på et så bra lag, så at jeg får være med på det her er nesten for godt til å være sant. Det har vært en drømmeuke og et drømmemesterskap, beskriver Iversen.

I morgen reiser Iversen hjem til Norge. Turen går imidlertid ikke hjem til Meråker, avslørte Iversen til pressen etter gullet.

- Jeg skal faktisk hjem og hilse på svigerfaren min for første gang, så jeg skal ikke helt til Meråker, sier Iversen.

- Hvordan blir det å møte ham for første gang?, spør Trønder-Avisa.

- Nei, jeg har vært nervøs for å gå her, men jeg er nervøs for det også. Kanskje det hjelper å ha ta to gull rundt halsen, spøker Iversen.

- Du tror det hjelper?

- Nei, jeg vet ikke, vi får se. Det blir artig. Jeg gleder meg til å komme hjem til dama og slappe av litt med henne før jeg reiser hjem til Meråker. Jeg gleder meg til å komme hjem og vise fram gullene, sier Iversen.

Afterski #8: Selv er Emil Iversen storfornøyd med egen innsats i reklamefilmen for Intersport. Lagkameratene er ikke like overbevist... Vis mer

Iversen har vært ærlig på at fallet under sprintstafetten i Lahti gikk tungt inn på ham. Trønderen var svært langt nede etter den skuffelsen, men i Seefeld har formen vært på plass. Til tross for litt for tunge forhold på de individuelle distanserennene er Iversen svært fornøyd med mesterskapet.

Iversen forteller at de to VM-gullene vil få en hedersplass i stua hjemme på Meråker.

- Jeg har kjent litt på det at jeg mistet kanskje et VM-gull i Lahti. Jeg har savnet og skulle gjerne hatt et VM-gull siden jeg var så nærme da. Nå har jeg to, dem skal jeg bære med stolthet og vise fram. De blir ikke lagt i en skuff, nei, lover Iversen.

Ville bytte lag

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er full av beundring for mannen han plukket til første etappe på stafetten og lovpriser den dobbelte verdensmesteren for gjennomføringen av den første etappen av stafetten.

- Iversen er en person jeg alltid har hatt ekstremt troa på. Blant annet på en første etappe på stafett med de kvalitetene han har i kroppen. I dag gjør han akkurat det han skal, akkurat det som er planen, roser Nossum.

Før sesongen var det en tydelig diskusjon om hvilket av landslagene Emil Iversen skulle tilhøre. Iversen hadde hatt en tyngre sesong enn han ønsket etter å ha trent i overkant hardt sammen med distanselandslaget. Selv ønsket han å bytte til sprintlaget for å være på lag med Johannes Høsflot Klæbo.

Nossum og distanselandslagsløperne var på den annen side tydelige på at de ønsket å ha med Iversen videre. Slik ble avgjørelsen og etter selvransaking, flere tiltak og mer tilbakeholdenhet på de hardeste samlingsøktene har Iversen og Nossum til gagns fått betalt for valget.

- Jeg var veldig trygg på at jeg hadde noe å tilføre Emil og jeg hadde troa på å ha Emil på det laget. Du må alltid evaluere sånne ting opp og ned og i mente, det er ikke opplest og vedtatt at sånn skal det være. Vi har hatt en vanvittig god dialog i år og fått til noe, så nå skal vi fortsette å gjøre det, sier Nossum.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 15.00 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.15 Lagkonkurranse hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer