Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Skal på pallen i alle stafetter

Skiskytterjentene jublet for seier i årets første stafett. I OL-sesongen er målsettingen å komme på pallen i samtlige stafetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi ble enige om den målsettingen under samlingen på Beitostølen, og vi startet jo bra, sier en fornøyd ankerkvinne Linda Tjørhom til Dagbladet etter å ha sikret seier med 13 sekunders margin ned til Frankrike i Östersund i går.

Anker kvinne

Hun gikk ut på andreplass, fire sekunder bak russiske Anna Bogali, men med ett ekstraskudd på begge skytingene og solid fart i sporet viste Sirdal-kvinnen nok en gang at hun er et sterkt kort som ankerkvinne: I VM i Hochfilzen i fjor skjøt hun fullt hus og gikk Norge opp fra 9. til 5. plass. I Prøve-OL i Torino 13. februar skjøt hun som eneste norske fullt på ligg, men måtte bruke tre ekstraskudd på stå, som hun normalt har høy uttelling på.

At hun gikk siste etappe i sesongens første verdenscupstafett mener hun derimot ikke er noe signal om at hun er påtenkt den etappen i OL om to og en halv måned.

Tre-fire bom

-  Vi setter opp laget etter hvordan folk føler seg. Her i Östersund har jeg vært i best fysisk form, og da mente vi det beste var at jeg gikk siste etappe. Men det kan endre seg allerede til neste stafett. Liv Grete har gått mange gode sisteetapper tidligere, selv om jeg har vært ankerkvinne de siste stafettene, sier Linda Tjørhom.

De norske jentene pådro seg totalt ni ekstraskudd i går. Linda tror jentene må ned i maks sju-åtte bom for å ta medalje i OL. Og kanskje bare tre-fire for å ta gullet.

-  Uansett tror jeg alle jentene hadde godt av denne seieren. Alle gikk gode etapper - Gunn Margit var riktignok litt uheldig på liggende skyting (tre kantskudd) - og vi vet også at vi har mer å gå på. Dette gir oss bra med selvtillit, sier Linda Tjørhom.

Liv Grete Skjelbreid Poirée sa følgende til NRK etter førsteetappen, med totalt tre ekstraskudd:

-  Jeg føler at ting begynner å gå bedre nå. Jeg er fornøyd med løpet.

Gro Marit Istad Kristiansen imponerte mest av alle fire, med ti skudd rett ned på andreetappe.

-  Flere roller

Odd Lirhus sin etterfølger som landslagssjef, Kjetil Sæter, tok med seg mye positivt inn mot de neste rennene.

-  Russland og Tyskland er nok fortsatt favoritter i OL, men vi har også et lag med mange muligheter. Trolig kommer vi til å bytte litt på rekkefølgen framover, for vi kan ikke rendyrke noen på én bestemt etappe.

Jentene må kunne fylle flere roller i tilfelle vi får sykdom i OL. Seieren her viser at vi har mulighet til å klare målsettingen om pallplass i alle stafetter i år - også i OL, sier Kjetil Sæter til Dagbladet.

REISTE KJERRINGA: Linda Tjørhom (t.h)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!