Skal plukke ut slåsskjempene

Publikum stormet banen og sloss da Fulham slo Chelsea.

(Dagbladet.no:) Fulham kommer til å etterforske stormingen av banen etter gårsdagens seier mot Chelsea, i samarbeid med forbundet og politiet.

Årsaken er enkel, siden slike ting alltid gir klubben en stygg skrape.

I tillegg ble Chelsea-fansen provosert av de jublende Fulham-tilhengerne, noe som førte til flere slagsmål inne på banen. Politiet og vaktene løp rundt og forsøkte å legge pøblene i bakken.

Etter hvert fikk de kontroll, og én person ble arrestert.

Håper på tiltaler

Men flere personer kan vente seg en telefon eller et besøk fra politiet i dagene som kommer. Fotballforbundet (FA) har fordømt det som skjedde, og vil ikke la saken ligge.

- Vi kommer til å igangsette en full etterforskning, i tett samarbeid med politiet, klubbene og media, sier FA-sjef Brian Barwick ifølge Sky Sports.

Sammen skal de finne ut hvem som stormet inn på banen og hvem som var involvert i slagsmålene.

PROVOSERTE: Fulham-fansen stormet banen, feiret og provoserte Chelsea-supporterne. Det endte med bråk. Foto: AP
PROVOSERTE: Fulham-fansen stormet banen, feiret og provoserte Chelsea-supporterne. Det endte med bråk. Foto: AP Vis mer

- Så fort de er identifisert, forventer FA at de blir siktet av politiet og utestengt fra fotballen. Scenene fra søndag er helt uakseptable, sier Barwick.

Luis Boa Morte scoret kampens eneste mål, og Fulham slo dermed Vest-London-rival Chelsea for første gang siden 1979. Samtidig sørget hvittrøyene for at Chelsea ikke kan nå drømmegrensa på 100 poeng.

VOLDOMST: Flere supportere braket sammen i slosskamper på banen.