- Skal prøve Moa og Fredheim Holm

Men Åge lover «alle» unggutta sjansen.

DNEPROPETROVSK (Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide skal gi de unge og sultne sjansen mot Ukraina. Både Trond Olsen, Tarik Elyounoussi og Erik Huseklepp loves spilletid nå som Norge er på tur uten Carew, Ivers og Helstad.

- På mange måter har vi en utfordring foran, og alle de tre unggutta er aktuelle kandidater der, sier Hareide.

- Vi trenger å få fram andre typer. Tarik er den klassiske målscoreren, Olsen er en farlig gjennombruddsspiller, mens Erik er individualisten som kan gjøre det på egne hånd. Alle tre er spennende spillere som vi må slippe til, og alle skal få prøve seg i løpet av kampen, sier han.

Vil prøve Moa og Fredheim Holm sammen

Åge Hareide mener det er spesielt viktig å gi disse spillerne matching nå, ettersom spill i Europa er en mangelvare for de fleste hjemlige spillerne.

- Det er ikke mange hjemme i Norge som hvert år får spille regelmessig i europa, og det er den største utfordringen vi har. I tippeligaen er det en del kamper som ikke holder internasjonalt nivå, selv om vi får se det innimellom, slik som under cupfinalen mellom VIF og Stabæk, sier Hareide.

To av dem som holdt internasjonalt nivå i cupfinalen er Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm. Og Åge Hareide vurderer sterkt å gi de to sjansen fra start mot Ukraina.

- Sannsynligvis starter Moa. Han har det internasjonalet tilsnittet, jobber hardt og er en god førsteforsvarer, sier Hareide, og legger leende til at han vel ikke har noe valg nå som gutten er United-aktuell.

TRENGER SULTNE FOLK: Landslagssjef Åge Hareide har tatt med hele rekruttangrepsrekka, og lover alle en mulighet til å vise seg fram mot Ukraina. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TRENGER SULTNE FOLK: Landslagssjef Åge Hareide har tatt med hele rekruttangrepsrekka, og lover alle en mulighet til å vise seg fram mot Ukraina. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Og man skal ikke se bort fra at Fredheim Holm spiller sammen med ham, vi skal forsøke den konstellasjonen der. Det så veldig lovende ut i cupfinalen, så vi får håpe de kan gjenta det, sier landslagssjefen.

Må kunne leve uten Carew

Det er nærmest opplest og vedtatt at John Carew er Norges viktigste spiller, og at Norge er et helt annet lag med Villa-spissen enn uten. Likevel står Hareide fast på at Ukraina-kampen er verdifull for Norge, selv om ikke Carew kan være med å øve.

- Vi har klart oss godt uten Carew tidligere, for eksempel slo vi Bosnia 2-0 borte uten ham. Vi kan ikke bli for avhengige av spillere heller, så det er nyttig øving uansett å kaste inn nye folk, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Det er lett å bruke spillere som Carew, Iversen og Helstad med stor erfaring internasjonalt, men på et eller annet tidspunkt må vi skaffe de unge spillemuligheter, og dette er en kamp vi kan gjøre det i, mener Hareide.

Frykter ikke seier-løst 2008

Tap eller uavgjort mot Ukraina vil bety at Norge går gjennom 2008 uten en eneste seier. Men for Hareide er ikke den statistikken viktigere enn å få spilt inn unggutta.

- Resultatet er aldri underordnet, men det skal heller aldri gå på bekostning av å gi de unge sjansen og erfaring, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Skal prøve Moa og Fredheim Holm

- Skal vi vinne kamper må vi uansett tørre, hvis ikke vi tør vinner vi ingenting. Det er én kamp som er viktig nå, og det er Makedonia-kampen. Det gjelder å være offensiv i hodet, og det kan vi like godt begynne med nå som har noen offensive typer som vi må gi sjansen, sier Hareide.

- Dette er en kamp der de unge har mye å spille for. De er ekstra sultne og må gripe muligheten nå, fastslår landslagssjefen.

MÅ GJENTA CUPHELTEDÅDEN: Moa og Daniel Fredheim Holm imponerte mot Stabæk da cupgullet ble sikret, nå håper Hareide de kan gjøre det samme for landslaget.