Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal redde skisvenskene - aner ikke hvem de er

- Jeg er ikke idrettsgærn, sier Ole Morten Iversen.

SKAL HJELPE SVERIGE: Ole Morten Iversen, nummer to fra høyre her, sammen med (f.v) herretrener Lars Selin, assisterende herretrener Ola Ravald, landslagssjef Rikard Grip og dametrener Johan Granath.
Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
SKAL HJELPE SVERIGE: Ole Morten Iversen, nummer to fra høyre her, sammen med (f.v) herretrener Lars Selin, assisterende herretrener Ola Ravald, landslagssjef Rikard Grip og dametrener Johan Granath. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet): Ole Morten Iversen måtte tenke seg nøye om da Sveriges langrennssjef Johan Fares slo på tråden like før påske, nordmannen visste rett og slett ikke om dette var noe for ham.

- Jeg ble nysgjerrig og glad, men samtidig litt skeptisk, sier Iversen til Dagbladet.

- Men så møttes vi i påsken, og Johan og Rikard (Grip) skisserte organiseringen og den nye strukturen framover, hvor jeg skulle få ansvaret for damene, og da fikk jeg lyst. Det virket spennende. Det er jo en drømmejobb på en måte. Det er mye jeg ville takket nei til, for å si det sånn, sier han.

Studerer ikke resultatlister Faren til Emil Iversen får mye av æren for langrennsmiljøet som er bygget opp rundt Meråker, en gullgruve for norsk skisport. Nå skal han forsøke å gjøre det samme for svenskene.

Men han innrømmer at han ikke akkurat er på fornavn med løperne han nå skal være med på å lede.

- Jeg er ikke noe idrettsgærn, så jeg følger ikke med. Men de sier at det er mange lovende løpere, sier Iversen med et smil.

- Du vet ikke hvem de er?

- Jeg kjenner dem ikke, jeg er ikke typen til å studere resultatlister. Men den jobben begynner jo nå. Dette blir spennende. Og jeg håper jo at jeg har noe å bidra med, jeg hadde nok ikke sagt ja til jobben om jeg ikke mente det, at jeg kunne bidra for å få til noe her, sier Ole Morten Iversen, og mener det kan være en fordel at han kommer inn uten spesielle forhåndsinntrykk.

- Ja, det kan faktisk være en fordel. Jeg tror kanskje det er det de har har tenkt her i Sverige også, at det kan være bra med nye impulser utenfra, noen som ikke er i systemet fra før. Jeg ser ikke på det som et problem, og nå skal jeg jo gjøre meg kjent. Langrennstrening er ikke noe annerledes for jenter enn for gutter, svensker eller nordmenn, det er den samme jobben som skal gjøres.

Kvalitet og presisjon Etter en vond sesong prøver Sverige å finne nye løsninger, og de legger ikke skjul på at de ser til Norge. Samtidig gror det godt blant de unge, spesielt på damesiden.

Enkelt og greit mener Ole Morten Iversen at svenskene må trene bedre.

- Ja, det jeg generelt vil ha fokus på er dette med kvalitet og presisjon på all trening. Ofte er det først og fremst hardtreningen man tenker kvalitet på, men i Norge har vi vært dyktige på å tenke kvalitet og presisjon på all trening. At det blir mer fokus på å få godt betalt for de timene man legger ned, sier han, og utdyper ytterligere:

- Og kanskje er vi også litt flinkere helt konkret på dette med hurtighetstrening, altså utvikling av fartsegenskaper. Det mener jeg vi i Meråker har frontet og fortsatt klart å tøye noen grenser på. Det gjelder også styrketrening, det vet jeg vi i Norge er sterke på, dette med teknikkstyrke. Og betydningen av laget, miljøet, det er i mange sammenhenger undervurdert. Målet må være å skape en sterk prestasjonskultur innad i laget, der man sammen bidrar for å gjøre hverandre gode.

Hele Norges coronakart