Skal redde VM-gullet

Norge leverte spill av den variable sorten mot Danmark. Heldigvis er det verdensklasse over det Cecilie Leganger og Heidi Tjugum driver med.

I en kamp der feilene florerte fra norsk side, fikk keeperne nok av anledninger til å vise hva de står for. Heidi Tjugum og Cecilie Leganger takket for muligheten ved å vise at de fortsatt holder verdensklasse.

- Heidi forbereder seg ekstremt bra til kamper og åpnet glitrende, men da hun begynte å slippe inn baller, trengte vi ikke å nøle, forteller landslagstrener Marit Breivik.

Fordi:

- Cecilie er en fantastisk ressurs på benken, og hun svarer utrolig godt når hun kommer innpå, mener Breivik.

Slikt gjør seg i en VM-oppkjøring:

- Så gode keepere øker selvtilliten i laget, gir inspirasjon til å jobbe i forsvar og er med på å skape flere kontringsmål, sier landslagssjefen.

Venter med uttak

Selv om firenasjonersturneringen i Drammen endte med seier, sitter landslagssjef Marit Breivik igjen uten de altfor gode svarene. Derfor venter hun med deler av VM-uttaket:

- Spillerne som kom fra skade har spilt seg opp i løpet av helga og flere av de ferske viser fortsatt gode takter, men det kjennes ikke hensiktsmessig å ta ut en full tropp allerede tirsdag.

Fordi:

- Dette mannskapet svinger veldig.

Det har imidlertid Norge tradisjon for å luke vekk i store mesterskap.

Mot Danmark startet det med enkle feil og stasjonært spill, men jentene kunne gå av banen med hevet hode.

- Vi fighter oss til uavgjort. Det er en egenskap det også, understreker Breivik som nå skal følge aktuelle utespillere i cup og serie i fire uker før de siste VM-forberedelsene starter.

Hvem som skal vokte målet er ingenting å lure på.

<!--BTEK0-->STRÅLENDE: Cecilie Leganger (bak) takker Heidi Tjugum for godt samarbeid. Begge markerte seg med storspill i Drammenshallen. <!--FOTO-->