Skal samle krefter på spa

- Jeg synes vi fortjener det nå.

METZ (Dagbladet.no): I fjor spilte Gøril Snorroeggen bare én time og 41 minutter EM-håndball, og en del av tida fikk hun ute på vingen.

Nå er hun bare 45 sekunder unna å ha vært på banen i tre timer i VM. Og dette er stort som bakspiller - hvor hun trives best.

Gøril har vært positiv i Frankrike og er hele tida villig til å gå på mål. I går kveld traff hun på fem av fem skudd da Norge slo Kroatia med seks mål.

- Det er veldig gøy å få så mye spilletid og jeg er godt fornøyd med egen innsats, sier hun.

- Fortjener fri nå

I dag har VM-jentene helt fri, og gjett om de har tenkt til å benytte seg av dette. De skal pleie kroppen, hvile hodene, gå på shopping og spise en god middag.

- Og så skal vi på spa. Der satser jeg på å ta boblebad, få massasje og slappe av i badstua. Jeg synes vi har fortjent det nå, etter seks strake seire, sier Snorroeggen til Dagbladet.no.

Jentene har nå gjort unna seks VM-kamper på åtte dager. Og forhåpentligvis blir det fire til i løpet av denne uka.

HVILEDAG: Etter at den første VM-uka er unnagjort, får Gøril Snorroeggen og de andre norske håndballjentene slappe av i dag. Foto: FRED DUFOUR/AFP/SCANPIX
HVILEDAG: Etter at den første VM-uka er unnagjort, får Gøril Snorroeggen og de andre norske håndballjentene slappe av i dag. Foto: FRED DUFOUR/AFP/SCANPIX Vis mer

- Vi var litt slitne etter Russland-kampen, både mentalt og med tanke på at det er utrolig tøft å spille forsvar mot dem, sier Snorroeggen.

Tøft program

Kari Aalvik Grimsbø slet kraftig da hun kom inn for Katrine Lunde Haraldsen i går kveld. Byåsen-jenta slapp inn seks av seks skudd i løpet av fem minutter.

Også hun innrømmer at det tøffe kampprogrammet har tatt på, og at det skal bli godt å gjøre noe helt annet. I dag slipper jentene til og med jentene å trene.

- Vi trenger en fridag nå, sier hun til Dagbladet.no.

I morgen spiller Norge mot hjemmefavoritt Frankrike. De har slitt kraftig og er ikke på samme nivå som i fjor, da de vant EM-bronse. De franske jentene er likevel sikret avansement og det blir garantert et fantastisk trykk i Salle les Arènes.

På onsdag reiser jentene til Paris, hvor de skal spille kvartfinale - antageligvis mot Spania.

Og forhåpentligvis semifinale og finale.

Skal samle krefter på spa