Skal selge øl og vin under EM

Håndballfest i Norge i januar.

(Dagbladet.no) Om snaue fire måneder er Norges Håndballforbund vertskap for verdens beste håndballag.

EM starter 17. januar, og allerede i dag tidlig startet billettsalget.

Ved flere anledninger tidligere har håndballtopper tatt til orde for alkoholservering under eliteseriekamper. Håndballen har slitt med å få folk til hallene, og forrige sesong gikk Larvik ut med et ønske om å kunne tilby alkohol i forbindelse med kampene.

Egne områder

Det er ikke lov å servere alkohol på norske tribuner, men i lokaler tilknyttet arenaen er det lokale skjenkeregler som gjelder. Derfor kommer det til å bli servert alkohol i forbindelse med EM-kampene til vinteren.

- Vi kommer til å ha avsperrede områder hvor tilskuerne kan kjøpe seg en matbit og et glass øl eller vin, sier visepresident i forbundet og EM-leder Grethe Ingels til Dagbladet.no.

For arenaer uten egnet område i tilknytning til hallen vil det bli satt opp midlertidige serveringstelt.

Da håndballgutta spilte VM i Tyskland forrige sesong svingte tilskuerne (plastikk)seidelen og skapte en formidabel stemning i de intime hallene. Også under andre håndballmesterskap har tilskuerne hatt mulighet til å ha med seg øl inn på tribunen.

KJEMPESTEMNIG: Det kokte i hallen da Norge spilte den avgjørende gruppekampen mot Danmark i Kiel under forrige sesongs VM. Da Tyskland spilte finale i Köln revnet omtrent taket. Foto: AFP
KJEMPESTEMNIG: Det kokte i hallen da Norge spilte den avgjørende gruppekampen mot Danmark i Kiel under forrige sesongs VM. Da Tyskland spilte finale i Köln revnet omtrent taket. Foto: AFP Vis mer

Men det blir det ikke snakk om i Norge.

Ekstra vakthold

- Det blir ikke servering i hallen, men folk kan gå ut mellom kampene. Flere kamper starter tidlig, og da kommer folk rett fra jobb. Derfor synes vi det er greit å kunne tilby servering, sier Ingels.

Disse områdene vil ikke bare være for sponsorer og VIP-gjester, men for alle som har billett til kampene.

- Har dere undersøkt mulighetene for å kunne selge øl inne i hallen også?

- Nei, jeg synes vi har gått langt nok her. Det er store begrensninger i regelverket.

EM-leder Ingels frykter ikke at det skal bli mye fyll i hallene i forbindelse med kampene.

- Vi kommer til å sette inn ekstra vakthold i forbindelse med dette, og vil sjekke folk på vei inn og ut. Vi har tatt et lite skritt videre i forhold til tidligere, ved å åpne for dette.

Skal selge øl og vin under EM

Da Dagbladet.no spurte leserne i januar om det bør åpnes for ølservering på norske idrettsarrangementer, svarte 73 prosent ja.

Har du ikke billett?

Kort tid etter at billettene ble lagt ut i dag tidlig ble det meldt at Norges tre gruppespillkamper ble utsolgt på flekken.

Da Dagbladet.no sjekket Billettservice.no klokka 18 i kveld, var det imidlertid billetter igjen til kampen mellom Norge og Danmark i Drammen 17. januar.

Men selv om disse trolig forsvinner fort, er det fortsatt håp.

Prøv igjen om et par dager. Da kan det hende uavhentede billetter dukker opp igjen.

Og tirsdag 27. november vil også noen nye billetter bli lagt ut for salg, etter at arrangørene har fintellet setene i hallene.

Husk også: Hvis Norge blir blant de tre beste i gruppa - noe som er det store målet, går Gunnar Pettersens menn videre til mellomspillet i Stavanger. Tirsdag kveld var det fortsatt billetter igjen til disse kampene.

VM-GULL PÅ HJEMMEBANE: Tyskerne feiret med champagnesprut på parketten.
IKKE ØL PÅ TRIBUNEN: Det vil ikke være lov å ta med seg øl inn på tribunen, så da vil du nok se kampene litt klarere enn dette.