Skal shoppe seg i VM-form

- Det er utrolig hva litt shopping kan gjøre med en, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée og gliser forventningsfullt.

ANTERSELVA (Dagbladet): Hun er sikker på at datteren og kredittkortene er det som skal til for å få VM-formen på plass. 28. plassen i Anterselva i går tok hun med et skuldertrekk. Og de fem bomskuddene har hun en grei forklaring på:

- Jeg er sliten i hodet.

- Jeg har vært det før og kjenner igjen trekkene. Jeg sa før sesongen begynte at det nok ville svinge en del denne sesongen. Det har det gjort, og jeg er ikke overrasket. Det er ikke bare bare å begynne på igjen etter et friår.

- Men hva gjør deg sliten?

- Mange konkurranser tett på hverandre, mye trening. Hjernen min er ikke helt trent for dette ennå, og da glipper konsentrasjonen litt noen ganger, som i dag.

Emma intet hinder

Liv Grete avfeier alle forsøk på å antyde at mammarollen har hatt betydning for bølgedalen hun befinner seg i ei drøy uke før VM.

- Nei da. Alt fungerer helt supert rundt meg. Støtteapparatet vårt fungerer helt utmerket.

Emma er en berikelse for meg som idrettsutøver. Og bare det.

Og det er sammen med datteren hun skal finne igjen VM-formen.

- Ærlig talt så er jeg ikke bekymret selv om det er kort tid til VM. Fysikken er i orden, jeg er sterk og går bra. Det hadde derimot vært grunn til bekymring om hodet hadde vært i orden og kroppen daff. Da hadde nok tida fram til VM blitt noe snau.

- For det mentale er det fort gjort å få orden på. Den biten føler jeg at jeg har full kontroll på.

Må tørre å ta fri

- Hvordan fikser du opp i hodet ditt?

- Ved å koble av. Jeg må tørre å ta meg litt fri, gjøre andre ting som får meg til å tenke på noe annet enn skiskyting.

Liv Grete blir igjen i Anterselva for å lade opp til VM i tyske Oberhof.

- Det blir ikke nok tid til å reise hjem nå. Vi skal kose oss her i stedet. Jeg skal være mye sammen med Emma og jeg skal shoppe.

- Shopping gjør meg godt, sier Liv Grete og gliser på en måte som gjør at norditalienske kjøpmenn kan glede seg til uka som kommer.

LYKKE TIL: I dag går Liv Gretes ektemann Raphael for seier.
HJEM TIL KOS: Liv Grete Skjelbreid Poiree var helt avslappet etter 28.plassen i Anterselva i går. - Vi skal kose oss her, jeg skal være mye sammen med Emma og jeg skal shoppe, sier Liv Grete.