Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Skal signere i morgen

I morgen skal Trond Sollied signere en avtale med Olympiakos. Den vil gi ham snaut ni millioner kroner i årslønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette bekreftet kilder i Olympiakos til den seriøse greske avisa Elevtherotypia seint i går kveld. Den norske treneren har tatt klubbpresident Socrates Kokkalis i handa. De skal være enige om en avtale som for Sollied sin del er verd 2 225 000 Euro (ca 17,8 millioner kroner) over to år. I tillegg kommer bonuser hvis laget presterer bra. Og avtalen åpner allerede for at den kan forlenges med ytterligere ett år.

I dag kommer Kokkalis tilbake fra en reise i Italia. I dag eller i morgen kommer Sollied til Athen etter ferie på Kreta med familien. Kilden i Olympiakos bekrefter at de i morgen tidlig skal i kontraktsmøte sammen med sine advokater, i Olympiakos\' egne klubblokaler. Planen er å signere og holde pressekonferanse fredag morgen.

Må betale Brugge

Sollied har i dag en kontrakt med Club Brugge som løper i ett år til. Men i avtalen er det allerede avklart hva overgangssummen skal bli om han går ett år tidligere. Det er det Sollied nå ser ut til å gjøre, og Olympiakos skal etter det Dagbladet erfarer betale 375 000 Euro, ca. 2,9 millioner kroner i overgangsum til Brugge.

-  Det er en mulighet for at Sollied kan gå før kontrakten går ut hvis de betaler oss, sier klubbdirektør Marc Degryse i Club Brugge til Dagbladet.

-  Men vi i Brugge har ennå ikke hørt noe fra verken Olympiakos eller noen andre. Sist jeg snakket med Sollied ga han uttrykk for at han ville være tilbake til 4. juli, sier direktøren.

Ønsker Carew eller Flo

Sollied kommer neppe tilbake til Brugge. Kanskje må klubben også klare seg uten assistenttreneren. For Sollied vil gjerne vil ha med seg sin nestkommanderende, Chris Van Puyvelde, til Hellas. Dette er et problem fordi Olympiakos i så fall må kjøpe Puyvelde fri fra kontrakten sin.

Olympiakos har i følge SporTime sendt videoer til Sollied med Olympiakos\' siste og viktigste kamper. Disse har Sollied gått gjennom og visstnok allerede konkludert med at laget trenger forsterkninger. Han skal ha nevnt navnene til både John Carew, Tore Andrè Flo og Rune Lange for klubbledelsen.

-  Vi har ikke hørt noe fra Olympiakos om dette, men vil ta henvendelsen seriøst om den skulle komme, er alt John Carews agent Per A. Flod vil si om denne saken.

Olympiakos er ikke den eneste klubben som har vist interesse for Sollied. I følge SporTime har også franske Bourdaux og italienske Udinese tatt kontakt med treneren. Interessen fra Udinese bør være særlig smigrende for Sollied. Klubben havnet på fjerde plass i Serie A, og Sollied har flere ganger snakket om at han drømmer om å trene en klubb i en av de aller beste ligaene i verden. Sollied skal likevel ha avvist dem siden han har gitt sitt ord til Olympiakos.

Den tyske Bundesligaklubben Stuttgart har også kastet sine øyne på den norske treneren. Det meldte det tyske nyhetsbyrået DPA i går kveld. De er ute etter en erstatter for Matthias Sammer som gikk av etter årets sesong. Men i følge Focus Online vil de aller helst signere med italienske Giovanni Trappatoni.

-  Han er den ideelle kandidaten til å ta over sjefsjobben, har Stuttgarts president Erwin Staubt sagt.

 Dagbladet prøvde i hele går kveld å få Trond Sollied i tale, uten å lykkes.

HAR BESTEMT SEG: Brugge-trener Trond Sollied kommer fra Kreta til Athen enten i dag eller i morgen. I følge greske kilder skal nordmannen ha tatt presidenten til Olympiakos i handa på at han blir klubbens nye trener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!