IOC har ingått avtale:

Skal sikre vaksinedoser til OL-utøvere

Pfizer har inngått en avtale med Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) om å tilby coronavaksine til involverte i Tokyo-lekene.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder nyhetsbyrået AFP.

IOC har tidligere gjort en avtale med en kinesisk vaksine-produsent, men denne vaksinen er ikke godkjent i flere land, blant annet Norge.

Leveringen til OL-involverte skal ifølge Pfizer og samarbeidsparteneren BioNTech starte i slutten av mai.

Som en del av planene for å sikre et trygt OL har IOC signert en MoU med Pfizer Inc og BioNTech SE for å donere doser av selskapenes COVID-19-vaksine til spilldeltakere fra nasjonale olympiske og paralympiske komiteer over hele verden, skriver IOC i en pressemelding.

Det er uklart om Norge vil takke ja til tilbudet. OL i Tokyo arrangeres i perioden 23. juli til 8. august.

- Det er en veldig positiv nyhet. Vi ser fram til mer informasjon, og avventer hva det vil bety i praksis for troppene, skriver toppidrettssjef Tore Øvrebø i en SMS til Dagbladet.

Både Olympiatoppen og utøvere har tidligere uttrykt uro over å ikke bli vaksinert før mesterskapet.

- For å si det sånn, det er uro blant utøvere og ledere for å bli covid-19-smittet og over det å ikke bli vaksinert i en viktig siste forberedelsesfase, sa sommeridrettssjef Marit Breivik til Dagbladet i april.

- Jeg vil ikke kalle det en uro. Vi anser deltakelse i OL uten å være vaksinert som en risiko, forklarte Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet i samme sak.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer