Skal skaffe Svennis til Chelsea

Roman Abramovitsj hentet Manchester United-direktør Peter Kenyon til Chelsea i går. Nå skal Kenyon hente Sven-Göran Eriksson til Chelsea.

Peter Kenyons første arbeidsoppdrag som Chelsea-sjef blir å hente inn Sven-Göran Eriksson fra jobben som landslagstrener for England, skriver The Sun.

Det har lenge vært spekulert i at Chelsea vil rekruttere Eriksson. Når russeren nå knytter til seg Kenyon, er nok en indikasjon på at dette kan vokse ut av avisspaltene og inn i virkeligheten. Alex Ferguson har hevdet at Svennis ville ha jobben hans da Ferguson hadde signalisert at han ville gå av, og at Kenyon hadde tatt Eriksson i hånda på avtalen.

Kenyon benektet opplysningene, men det sies at han har et godt forhold til svensken.

Forholdet kjølnet

Alex Ferguson og Peter Kenyon hadde også et godt forhold, men rapportene i engelsk presse tyder på at det har surnet av flere grunner.

Blant annet skal Ferguson ha blitt irritert på at Kenyon var for knipen med pengesekken da Manchester United forsøkte å kjøpe Ronaldinho - og tapte kampen om brasilianeren for Barcelona.

Kenyon skal på sin side ha vært irritert over Fergsons krangel om avlsrettighetene til veddeløpshesten «Rock of Gibraltar». En av Fergusons motparter i striden var John Magnier, som har den største aksjeposten i Manchester United.

Tjente milliarder

Peter Kenyon har vært sentral i forvandlingen av Manchester United fra en av verdens mest populære fotballklubber til en av verdens mest velsmurte pengemaskiner. På tre år ved roret skal han ha skaffet klubben inntekter på svimlende 4,7 milliarder. Størstedelen av pengene gjennom en lukrativ sponsoravtale med Nike.

Han ordnet også et samarbeid med USAs mest populære idrettsklubb, baseball-laget New York Yankees, skaffet en drømmeavtale med draktsponsoren Vodafone og etablerte en annen potensiell gullgruve - klubbens egen TV-kanal, MUTV.

Kjenner spillernes lønn

En annen spekulasjon som er oppstått i kjølvannet av gårsdagens oppsiktsvekkende overgang, er at Chelsea vil benytte seg av Kenyons kjennskap til United-spillerne. For selv om Kenyon ble tvunget til å avgi et taushetsløfte om klubbens markedshemmeligheter, er det Kenyon som har signert overgangssjekker for 1,4 milliarder kroner de siste årene.

Han kjenner også de enkelte spillernes lønnsforhold, og vet hva det vil koste å overtale dem til å flytte til London. Ruud van Nistelrooy tjener ifølge The Sun mindre enn mange av lagkameratene i United, ettersom han ikke har skrevet ny kontrakt etter at han kom til klubben.

Nær Beckham

Peter Kenyon kjenner også David Beckham godt, og kan bli en faktor i en hjemkomst for Englands landslagskaptein dersom han skulle bli lei av livet i stjernegalleriet Real Madrid.

Den avtroppende Chelsea-direktøren Trevor Birch skal ha fått omtrent 30 millioner for å overlate plassen til Kenyon. Kenyon får ifølge The Sun 12 millioner kroner i året de neste fem årene.

David Gill, som har jobbet under Kenyon som direktør i United, er forfremmet til nye sjef for de røde djevlene.

GODE DAGER: Peter Kenyon (v) og Alex Ferguson før Chelskis rike russer snappet direktøren.