- Skal skyte gullet til Molde

MOLDE (Dagbladet): Andre Schei Lindbæk (24) gjør opp for lønna i Molde med scoringer. - Jeg skal skyte Molde til gull før jeg reiser fra byen, sier oslogutten.

Med to mål og en målgivende pasning i går for Schei Lindbæk er gull fortsatt innen rekkevidde. Moldes toppscorer har vært svært delaktig i suksessen til tross for at han bare har startet i 13 av de 24 seriekampene.

Den turbulente situasjonen mellom ham og klubben etter at han nektet å fornye kontrakten som går ut i år, har ikke tatt fokus bort fra grunnen til at han ble kjøpt til Molde for tre år siden.

- Etter avtale med Molde og Wimbledon, skal jeg ikke uttale meg om forholdet som førte til at det ikke ble noe av kontrakten mellom meg og Wimbledon.

- Det akter jeg å forholde meg til selv om klubben jeg spiller for nå ikke har gjort det samme. Det er mye jeg kunne sagt, men jeg er lojal mot den inngåtte avtalen, sier André Schei Lindbæk.

- Gir alt

I Dagbladet har sportslig leder Espen Silseth i Molde forklart at det er André Schei Lindbæks egen feil at det ikke er blitt noen avtale om overgangen til Wimbledon, som så ut til å være i roden for kort tid siden. Dette avviser Moldespilleren uten å ville utdype det nærmere.

- Det viktigste for meg nå er å få skyte Molde til gull. Det ville ha vært en grei måte å avslutte mitt forhold til Molde på. Jeg er svært tilfreds med at trener Gunder Bengtsson har gitt meg tillit i det siste når han i likhet med andre vet at det er min siste sesong i Molde, sier André Schei Lindbæk.

Men Schei Lindbæks kamp mot Bodø Glimt kunne ha blitt kortvarig. Allerede etter fire minutter fikk han knottene til Christian Steen på en plass hvor det er mest smertefullt.

- Det var forferdelig vondt, men jeg var aldri inne på tanken på å gi meg. Jeg vil gi alt for klubben den tida jeg har igjen, sier Schei Lindbæk.

Presset på å få Schei Lindbæk til å bli i Molde ut over denne sesongen, toppet seg da statsminister og Moldefan Kjell Magne Bondevik i går uttrykte håp om at han velger å bli i Molde.

- Du får se om du finner plass til meg i statsbudsjettet, fleipet Schei Lindbæk som seriøst legger til:

- Jeg ønsker å ta et steg videre i karrieren og ønsker primært å spille på en bra klubb utenlands. Hele familien var innstilt på å flytte til Wimbledon. Nå håper jeg det dukker opp et alternativ, sier Schei Lindbæk.

André er spilleklar for en ny klubb mandag 28. oktober. Da er han Bosmann-spiller.