Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Skal slå dem gule og blå

Jan Thomas Lauritzen sier vi skal slå svenskene gule og blå. Og Kristian Kjelling lover en skikkelig nabokrig. Kan det bli bedre?

-  Å slå svenskene ville vært en god kamp. Og nå skal vi ta dem for første gang. Selv om det blir tøft, skal vi slå dem gule og blå, lover Jan Thomas Lauritzen overfor Dagbladet.

Lagets eneste venstrehendte spiller har virkelig meldt seg på i VM, og var nok en gang god mot Kroatia i går. Nå tror han de surfer videre på den gode følelsen.

-  Vi skal jo egentlig ikke snakke om semifinaleplass, men nå er det lov å drømme litt. Selv har jeg drømt lenge.

-  Semifinalen ligger der framme et sted, og nå ser vi at vi har muligheten, sier en storfornøyd Jan Thomas Lauritzen.

Rekordjevnt

Etter Norges seier i går er det nemlig rekordjevnt i kampen om de to semifinaleplassene. Serbia leder gruppa med fem poeng, så følger Kroatia og Spania med fire, og deretter Norge med tre. Tyskland (1 poeng) og Sverige (1 poeng) har bare en mikroskopisk sjanse til å gå videre.

Kristian Kjelling storkoser seg nå som VM virkelig drar seg til.

-  Det kommer til å bli en skikkelig nabokrig. Og vi satser på et skikkelig jubileum av 100-årsjubileet for unionsoppløsningen, smiler Kristian Kjelling.

Keeperhelt Steinar Ege drar fram kronargumentet som viser at oppgaven som venter er stor.

-  Sverige har ikke bare ligget et hestehode foran oss. De har ligget med hele hesten! Men sjansen er der, helt klart. Men det vil bli en steintøff kamp, sier keeperhelten Steinar Ege.

Han mener hele laget både vokste på og lærte mye av gårsdagens bragd:

-  Det er deilig for moralen at vi får igjen for å stå på i 60 minutter.

-  Aldri slått Sverige

Gunnar Pettersen gleder seg voldsomt, og drømmer om sin første seier mot de blågule.

-  Jeg har vært landslagstrener i åtte og et halvt år. I den tida har vi aldri slått Sverige. Vi har klart uavgjort én gang - men da tapte vi på straffekonk. Men selv om svenskene er lure, nærmer vi oss.

-  Vi kommer til å slå dem en gang, og det hadde passet perfekt i dag, smiler Pettersen.

EN DRØM: - Vi skal jo egentlig ikke snakke om semifinaleplass, men nå er det lov å drømme litt. Selv har jeg drømt lenge, sier Jan Thomas Lauritzen til Dagbladet etter en knalltøff kamp mot Kroatia.