- Skal slå Schmitt og smule

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): - Fortsetter framgangen, håper jeg å sette verdensrekord i løpet av vinteren, sier Tommy Ingebrigtsen (21) etter gårsdagens 8. plass i olympiabakken.

Tiger'n fra Byåsen lå på 5. plass etter første omgang, men beholdt humøret også etter å ha falt ned tre plasser.

- Selv om Martin Schmitt (20) er vinterens ener så langt, er han på ingen måte uslåelig. I skiflygingen i Harrachov (6. og 7. februar) og Planica (20. og 21. mars) skal jeg slå ham, sier Tommy.

Tent

Verdensrekorden i skiflyging er 212 meter, satt av Lasse Ottesen i Planica 1997. Tommy Ingebrigtsen har hoppet 191,5 meter i Kulm.

- Jeg liker meg bedre i større bakker enn i de fire i Hoppuka. Etter 6. plassen i 120-metersbakken i Harrachov og 8. plassen i går, er jeg tent på enda større oppgaver.

- Jeg har ofte vært langt nede etter VM-gullet i 1995, men aldri gitt opp håpet om å komme tilbake i toppsjiktet, sier tidenes yngste storbakkemester.

På formiddagen i går så Tommy video av de gode hoppene sine fra Harrachov og prøveomgangen i Oberstdorf.

- Selv om det var framgang igjen i Garmisch, har jeg mye mer krutt på lager. Olympiabakken er ganske slitsom, med brå overgang til hoppet og høy kul. Bergiselbakken i Innsbruck passer mye bedre for oss, sier Tommy.

På toppen foran sistehoppet i går, hørte han at kompisen Christian Meyer (21) hadde slått til med 114,5 meter og hoppet seg opp til 12. plass.

Et lag


- Med tre mann blant de ti og fire blant de 12 beste, er vi blitt et lag igjen. Det skal vi dra nytte av i tida framover. Selv om topplasseringen manglet, kunne vi ikke regnet med å få noen bedre start på året, sier Tommy Ingebrigtsen.

Ifølge landslagstrener Kjetil Strandbråten, er det lite som skiller Tommy og ett år yngre Martin Schmitt.

- De to vesentlige forskjellene, er at Schmitt har mest selvtillit og framdrift i hoppingen sin. Tommy har trolig mest å gå på av de to. Begge hoppene hans i går (111 og 115,5 meter) var greie, men langt fra noen fullklaff, sier Kjetil Strandbråten.

Avstanden mellom Martin Schmitt og Tommy Tiger'n i går, var 14,5 meter og 25,6 poeng.

- I løpet av Hoppuka tror jeg bestemt at vi får en nordmann på pallen. Tommy er nærmest, sammen med Morten Ågheim og med Kristian Brenden hakket bak, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.

<B>SNART I VM-FORM:</B> Selvtilliten er tilbake. Tommy Ingebrigtsen ble nummer åtte i går. Fra nå av skal det gå videre oppover, lover han.