-  Skal slåss om gullet i 2005

Steffen Iversen tror Vålerenga kan utfordre Rosenborg neste sesong. I dag kommer han «heim» til Lerkendal.

Det er mange følelser i sving når Steffen Iversen spiller sin første obligatoriske kamp på Lerkendal på snart åtte år. 20. november 1996 vant Rosenborg 1- 0 mot IFK Göteborg i Champions League. Det var siste gang trønderne fikk se litj-Ivers' hjemme i lekegrinda.

Etter den historiske 2- 1-seieren borte mot Milan to uker seinere, var Steffen blitt Tottenham-spiller.

-  Det er klart det blir spesielt å møte Rosenborg igjen. Jeg har utrolig mye å takke klubben for, og jeg hadde ikke vært den spilleren jeg er i dag uten dem, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

Han håper på et hyggelig møte med publikum.

-  Jeg håper de ikke piper.

-  Trygt

Nå er det Oslo og Vålerenga som gjelder. Steffen skryter uhemmet av miljøet og spillerne i klubben. Før han kom, hadde han stor tro på at det skulle bli moro.

-  Men det er enda morsommere enn jeg hadde forestilt meg. Miljøet er trygt, og stemninga er veldig god. Jeg trives veldig godt her, og har stor tro på dette laget.

Ivers utdyper:

-  Vi er solide bakover og er et av de få lagene i fotball som etter min mening spiller fotball. Dessuten er det mange unge og gode spillere.

-  Stort potensial

-  Og klubben får dem til å prestere bra. Morten Berre er et godt eksempel. Ikke det at han var dårlig i Viking, men nå ser jeg hvor god han virkelig er.

Iversen er ikke i tvil om at Vålerenga har et stort potensial. Allerede neste sesong mener han trønderne må se opp for laget fra hovedstaden.

-  I år blir det vanskelig å ta igjen Rosenborg - det er litt for langt opp. Men klarer vi å beholde de spillerne vi har, og får inn noen forsterkninger, kan vi lukte på gull neste sesong. Vi skal være med å slåss om det da, sier Steffen og går litt tilbake til det med å spille fotball.

-  Jeg har spilt mot lag som Viking og Lillestrøm i år, og ballen går bare fra midtstopperen og rett opp. Langpasninger hele tida.

-  Samhold

Spissen trives mye bedre med den fotballen som Vålerenga satser på å spille.

-  Jeg synes vi spiller mye mer underholdende fotball med mer ballsterke spillere. Det begynner å sitte bedre og bedre. Dessuten har vi et veldig samhold i gruppa, og det merker vi på banen. Hvis en spiller er ute av posisjon, løper jeg de ekstra meterne jeg må for å dekke opp, forklarer Steffen.

Han er storfornøyd med å være tilbake på landslaget igjen, og tror storformen snart kan komme. Vel og merke dersom han holder seg skadefri.

Bedre hjelp i Norge

Det har vært 27-åringens største problem gjennom hele karrieren.

-  I Norge ligger det medisinske starteapparatet århundrer foran det engelske. Her får jeg veldig god oppfølging, og det at jeg er her i Norge er helt klart en fordel.

-  Så du blir her etter sesongen?

-  Nei, det vil jeg ikke snakke om nå. Vi får spille ferdig denne sesongen først.

-  Hvordan skal dere slå Rosenborg?

-  Vålerenga har hatt et bra tak på Rosenborg de seineste åra, og jeg tror vi må fortsette å spille vårt eget spill. Vi kan ikke legge oss bakpå.

-  Vil du helst unngå å bli matchvinner mot moderklubben?

-  Scorer jeg, så scorer jeg. Jeg kan ikke tenke på slike ting i morgen. Nå spiller jeg for Vålerenga, sier Steffen Iversen.

TROR PÅ VÅLERENGA: Steffen Iversen stortrives i den blå Vålerenga-drakta og tror klubben kan utfordre Rosenborg i kampen om seriemesterskapet neste år.