- Skal slite med å beholde jobben

Mark Ogden tror Ole Gunnar Solskjærs dager som Manchester United-manager er talte.

OGDEN: Mark Ogner, «Senior Writer» i ESPN, mener det er ting som kan tyde på at det går mot et managerbytte i Manchester United. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mark Ogden er en av de engelske journalistene med best kjennskap til det som skjer i Manchester United. Han forteller at det er en spesiell stemning på balløya etter Manchester Uniteds 0-5-tap mot rivalene fra Liverpool.

- Kampen i går var så stor så jeg tror alle er i sjokk, men jeg tror også at de venter på at Manchester United skal uttale seg om framtida til Ole. De har ikke sagt at han er trygg, de har ikke sagt at han er utrygg. Når det er stillhet som nå, så tyder det ofte på at det skjer ting i kulissene, sier Ogden til Dagbladet og fortsetter:

- Akkurat nå er det ikke noe konkret om Solskjær, men jeg tror han skal slite med å overleve i jobben etter det som skjedde i går.

- Hva er temaene i engelsk presse i dag?

- Det er rett og slett det faktum at Manchester United virker å være så langt bak Liverpool. Det som skjedde på søndag var ikke bare var et engangstilfelle, de har tapt fem av de siste ni kampene nå. Solskjær har ikke verktøyet som trener eller personligheten til å snu det.

- Kan overleve

Ogden mener at Manchester United trenger en dyktig trener som kan snu skuta, og viser deriblant til Manchester City-manager Pep Guardiola, Liverpool-manager Jürgen Klopp og Chelsea-manager Thomas Tuchel.

Ogden er usikker på om Solskjær vil lede United de neste to-tre ukene.

- Det er umulig å si. Det jeg vet etter å ha dekket Manchester United lenge under Glazers, er at de ikke endrer managere raskt. De venter og gir dem tid til å snu ting. Det skjedde med Moyes, Van Gaal og Mourinho, så Ole kan overleve. Men det å tape 0-5 mot Liverpool gjør det så vanskelig i de neste kampene, og nå er det Tottenham borte, Atalanta borte og Manchester City hjemme, sier Ogden og fortsetter:

- Det som holder ham i jobben nå, er at det ikke er noen åpenbare erstattere bortsett fra Antonio Conte, men United har gått den veien før med typer som José Mourinho. Conte er brannfarlig for United, han er ikke den managertypen eierne ser etter, men hvis ting blir verre, så må de kanskje vurdere Conte.

Ikke råd til å tape

Ogden er klar på at Solskjær må lede Manchester United til seier borte mot Tottenham til helga, dersom han fortsatt er manager.

- Da kan han stilne kritikerne og si at han er riktig mann for jobben og fortsette, men det er veldig vanskelige kamper. Hvis han overlever nå, så vil det neste tapet være slutten, tror Ogden.

Ogden mener Manchester United ikke har råd til å tape noen av de neste fem-seks kampene.

De åpenbare grunnene for å holde på Solskjær er prisen som eierne må betale for å sparke ham og få inn en ny manager, samt prisen som trolig må betales for nye spillere over kort tid, mener Ogden.

- Men det er ikke de riktige grunnene. Grunnen til å gi slipp på ham, er at de har en kostbar stall og ikke er i nærheten av å kjempe i toppen. Ole virker ikke å ha de taktiske egenskapene til å snu det. Manchester United framstår tidvis som et av lagene som har hatt minst taktisk trening i Premier League, og det er managerens skyld, sier Ogden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer