- Skal sløye deg som en fisk

Mike Tyson fikk nok av Kevin McBride.

Den «nye» Mike Tyson smiler og er avslappet, og liker stort sett alt og alle. Så også under pressekonferansen i forkant av kampen mot Kevin McBride natt til søndag. Helt til han fant ut at nok var nok.

Utfordrer Kevin McBride dummet seg kraftig ut da han i et desperat forsøk på å få oppmerksomhet slang meldinger mot Tyson under en pressekonferanse i Washington. Ingen brydde seg om den storvokste iren - for alt handler om den kjærlige Mike Tyson.

Hovedpersonen selv satt avslappet og klappet for alle talerne, spøkte og lo. Helt til McBride kom, og klarte å lirke ut den ene dumheten etter den andre.

- Jeg skal sjokkere verden! Jeg er en utfordrer, og ikke en som gir seg ut som noen, sa McBride poetisk - samtidig som han gang på gang prøvde å overbevise seg selv om at han faktisk kan vinne kampen. Men iren virket livredd for bare å være på pressekonferansen. Og da er kanskje ikke det lureste å fyre opp «klodens slemmeste mann» i forkant av selve boksekampen. Men det var nettopp det han klarte.

- Jeg skal sløye deg som en fisk, sa til slutt Tyson - mens han ristet på hodet over McBrides forsøk på en verbal boksekamp.

Elsker alle

Selv om det var godt gammelt sus over fiskeutsagnet til «Iron-Mike», var den en høyst elskverdig bokser som ladet opp til tungvektskampen. Til publikums store begeistring. Han strødde om seg med komplimenter om slips og eks-kona, sa han elsket Washington og boksekomiteen, og fikk til og med Arnold McKnight i boksekomiteen til å si at han elsket Tyson.

- Og jeg elsker deg, bror, slang Tyson tilbake med et smil.

PÅ VEKTA: Kevin McBride og Mike Tyson, ansikt til ansikt. Foto: AP
PÅ VEKTA: Kevin McBride og Mike Tyson, ansikt til ansikt. Foto: AP Vis mer

Ikke mye som minner om den gamle Mike Tyson, med andre ord. Det har det heller ikke gjort i bokseringen i det siste. Han har slått en «sliten fisker» og blitt stoppet to ganger i løpet av de tre siste kampene. Men selvtilliten er det ingenting å utsette på:

- Folk sier at dette er sirkus, og noen reportere kaller det fiasko. Men du må vite at folk er ikke her for at jeg er et sirkus. De er her fordi jeg er et ikon - en internasjonal stjerne. Det er ikke én i verden som ikke har hørt om Mike Tyson, sa han.

Tomatflaske

Det hevdes at Tyson har sløst bort én milliard kroner, og at de 30 millionene han får for helgens kamp går rett til kreditorene.

- Jeg er ingen pengemann. Om jeg var det ville jeg fortsatt hatt alle pengene jeg har hatt. Penger har aldri gjort meg til den jeg er, sier Tyson.

Det er snart 20 år siden han sjokkerte bokseverden med en brutalitet som ingen verken før eller senere har oppvist. Av hans 16 første kamper hadde Tyson følgende hardtslående fasit: 12 avgjort på knock-out i første runde, de fire øvrige avgjort senest iløpet av fjerde runde.

- Jeg er blitt for gammel for tidlig, og smart for sent, sier han selv.

Nok en gang skal Mike Tyson vise at han har funnet seg selv. De andre gangene har det ikke gått bra. Men ingen levner Kevin McBride noen sjanser natt til søndag, norsk tid. Og aller minst Mike Tyson.

- Han er som en tomatflaske, er karakteristikken Tyson setter på sin ett hode høyere motstander.

Sirkus Tyson er tilbake.

(ANB)