Skal snakke ut

John Arne Riises famøse sms-meldinger har sjokkert Åge Hareide. Før Sveits-kampen 17. august vil landslagssjefen ha en alvorlig samtale med Liverpool-proffen.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Vi skal snakke lenge og mye om livets realiteter, sier Åge Hareide til Dagbladet. - Med tanke på John Arnes fotballkarriere, som har vært og fortsatt kan være lysende, er det viktig at han finner en ny vei. Landslagsledelsen vet at de tråkker i upløyd mark i tilfellet John Arne Riise. Gutten har jo ikke gjort noe formelt galt eller brutt landslagets interne regelverk - han har bare dummet seg ut til de milde grader. Og derfor er det bakgrunnen for Riises atferd, den offentligheten har raljert med i ei uke nå, Åge Hareide og holdningsskaper Stig Inge Bjørnebye ønsker å ta tak i.

Viktig mann

Kall det gjerne et innstendig ønske om å justere guttens sjølbilde. Målet med samtalene i neste uke er derfor å få John Arne Riise til å flytte fokus fra kjendisdigging til det han er best på her i livet - nemlig fotball. At Liverpool-spilleren fortsatt er en meget viktig mann for Norge og Hareide, er det ingen tvil om. - Det er John Arnes videre utvikling som fotballspiller som blir hovedtema, sier Åge Hareide. - Jeg vet jo at han har så enormt mye å bidra med. For når John Arne er fokusert, bruker han all sin energi, og den er det mye av, på å gi maksimalt på hver eneste trening og i kamper. - Det er alt det positive ved John Arne vi ønsker å sette i fokus.

Har ligget lavt

Åge Hareide og Stig Inge Bjørnebye har så langt valgt å ligge lavt når det gjelder den offentlige julinga John Arne Riise har fått i de fleste kanaler. De ønsker å snakke med gutten sjøl - ansikt til ansikt.

SKAL VEILEDES: Landslagssjef Åge Hareide skal ta en lang og god prat med John Arne Riise i forbindelse med landskampen mot Sveits 17. august. Hareide innrømmer at Riises sms-sjekking har sjokkert ham.