Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal sørge for ny suksess i denne klubben

Milliardær-Kroenke skaffer seg full kontroll over Arsenal.

FESTER GREPET: Stan Kroenke eier flere sportsklubber i hjemlandet, nå er han også i ferd med å kjøpe seg opp i Arsenal.Foto: SCANPIX/AP/Jack Dempsey
FESTER GREPET: Stan Kroenke eier flere sportsklubber i hjemlandet, nå er han også i ferd med å kjøpe seg opp i Arsenal.Foto: SCANPIX/AP/Jack Dempsey Vis mer

Følg Liverpool - Manchester City i Dagbladets fotballstudio kl. 21!

Den amerikanske milliardæren Stan Kroenke er i ferd med å sikre seg full kontroll over Arsenal.

Kroenke har vært London-klubbens største aksjonær med en eierandel på 29,9 prosent. Han er enig med Danny Fiszman og Lady Bracewell-Smoth om å kjøpe deres andeler. De sitter på til sammen 32 prosent av aksjene.

- Arsenal er en fantastisk klubb med en spesiell historie og tradisjon, og en fantastisk manager i Arsène Wenger. Vi har tenkt til å bygge på denne rike arven og sørge for ny suksess for klubben, sier Kroenke i en uttalelse.

Peter Hill-Wood skal fortsette som styreformann i Arsenal.

Kroenke er også blitt enig om prisen på de resterende aksjene i klubben. Usbekeren Alisjer Usmanov har en aksjepost på 27 prosent. Da vil Kroenke få en aksjepost på i underkant av 89 prosent.

Halvparten av de 20 engelske eliteserieklubbene har utenlandske eiere. Foruten Arsenal styres også Manchester United, Liverpool, Aston Villa og Sunderland av amerikanere.

Kroenke er fra før eier av St Louis Rams (amerikansk fotball), Denver Nuggets (basketball) og Colorado Rapids (fotball).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media