PLANEN ER KLAR: Håvard Nordtveit og U21-guta er klare for EM i sommer. Nordtveit er en av flere som kan komme til å spille både VM-kvalik og EM-kamp på under 24 timer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
PLANEN ER KLAR: Håvard Nordtveit og U21-guta er klare for EM i sommer. Nordtveit er en av flere som kan komme til å spille både VM-kvalik og EM-kamp på under 24 timer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Skal spille i både Albania og Israel på under 24 timer

U21-Skullerud vil fly nøkkelspillere på natta.

(Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen tok i dag ut troppen til VM-kvalikkampen mot Albania 22. mars.

Men når Norge møter samme motstander på bortebane 7. juni kan landslagsledelsen få et problem: Dagen etter at de norske A-landslagsgutta spiller en viktig kvalikkamp, skal U21-gutta ut i EM-sluttspill mot England.

Kampen spilles under 24 timer etter Albania-kampen.

Nå sier U21-trener Tor Ole Skullerud at enkeltspillere kan være med A-laget i Tirana OG være kampklare i Tel Aviv under et døgn senere.

- Vi kommer til å hente spillere etter Albania-kampen 7. juni. Men hvor mange og hvem og sånn er det ikke gjort noen beslutning på. Vi kommer til å gjøre det samme til de kommende samlingene. Vi vil hente ned spillere fra A-troppen til vår kamp mot Nederland 25. mars. For A-laget har bare én kamp denne gangen - mens vi har to, sier U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

Fly på natta - Er det mulig å fly spillere ned fra Albania til Israel?

- Ja, det er mulig, svarer Skullerud.

U21-SJEF: Tor Ole Skullerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
U21-SJEF: Tor Ole Skullerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Du kan se for deg at U-spillere får 20 minutter som innbyttere mot Albania for A-landslaget fredag 7. juni. Da skal vi fly disse til Tel Aviv direkte etter kampen. Hvis de da lander på natta i Tel Aviv, og vi har kamp kvelden etter, så kan de gjøre en forskjell for oss i den kampen. Kanskje ikke fra start, men som innbyttere, forklarer han.

Norge møter Italia, England og Israel i mesterskapet til sommeren.

Gruppementalitet - Hvis Drillo har med seks U-spillere til Albania i juni, kan du da holde seks plasser åpne i kamp 1 i EM - og ta med alle disse, delvis til kamp 2, og i hvert fall til kamp 3?

- Jeg har ikke lyst til å spekulere så mye rundt antall. Seks høres veldig mye ut i dag. Og jeg er veldig bevisst rundt det der, hvor mange og om vi skal hente ned også. Det har også med gruppementaliteten å gjøre, sier Skullerud.

- Det er litt derfor vi prøver det nå, for å se hvordan det fungerer, rett og slett.

Norge kvalifiserte seg til U21-EM i Israel etter å ha slått Frankrike over to kamper.

Drillo tok i dagens tropp ut flere potensielle U21-spillere. Blant annet Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Joshua King.

Spent Drillo Før det første Albania-møtet sier Drillo:

- Albania er dessverre litt bedre enn jeg skulle likt. De har spillere i de store ligaene omtrent hele veien. De spiller i Tyskland, Italia, Hellas, Ukraina, Polen - på gode lag. Det er et lag vi skal slå, naturligvis er de det, men de er ikke noen mygg, sier Drillo.